Съветът за сигурност на ООН отмени двете си оставащи заседания

...
Съветът за сигурност на ООН отмени двете си оставащи заседания
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН отменя заседанията си заради коронавируса

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации анулира двете си оставащи съвещания за седмицата поради пандемията от новия ковид, оповестява " Франс прес ".

След по-ранната анулация на съвещанието, планувано за по-късно през днешния ден, Съветът за сигурност планираше да разиска ситуацията в региона Дарфур в Судан и да организира многостранно съвещание в четвъртък.

След по-ранното анулация на съвещанието, планувано за вторник, Съветът за сигурност планираше да разиска обстановката в суданския район Дарфур и да организира многостранно съвещание в четвъртък.

Съветът за сигурност " към момента действа ", макар че се отхвърли от оставащите си съвещания за седмицата, увери задачата на Китай, който е ротационен ръководител на съвета през този месец.

" Членовете на съвета ще поддържат връзка и съвещания по въпроси от дневния ред, с цел да подхващат нужните дейности, нужни за осъществяване на мандата на Съвета за сигурност ", се споделя в изказване на представител на китайската задача.

Говорителят на Организация на обединените нации сподели пред публицисти, че е открит инфектиран човек с новия ковид измежду личния състав на секретариата на организацията в Ню Йорк, откакто посланик на Филипините беше инфектиран през предходната седмица.

Сградата на Организация на обединените нации в Ню Йорк остава отворена, а генералният секретар на организацията Антониу Гутериш през вчерашния ден е бил в кабинета си.

Но представителят посочи, че броят на хората, влизащи в постройката, е сгънат до към 900 души дневно, което е много под нормалните няколко хиляди души за един средностатистически. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР