Съветът за сигурност на ООН отхвърли внесената от Русия резолюция,

...
Съветът за сигурност на ООН отхвърли внесената от Русия резолюция,
Коментари Харесай

ООН отхвърли резолюцията за Сирия. Готви нова

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации отхвърли импортираната от Русия резолюция, осъждаща "агресията против Сирия от Съединени американски щати и техните съдружници в нарушаване на интернационалното право и Устава на Организация на обединените нации ", съобщи Ройтерс.

Само Русия, Китай и Боливия поддържаха текста. Осем страни гласоподаваха срещу, а четири се въздържаха.

За да бъде призната резолюцията, бяха нужни най-малко девет гласа "за ", без някой от петте непрекъснати членове на Съвета за сигурност да наложи несъгласие.

Текстът бе авансово жертван на неуспех. Трите западни сили, които нанесоха ударите по Сирия - Съединени американски щати, Англия и Франция - имат право на несъгласие.

Междувременно Франция, Съединени американски щати и Англия показаха в Съвета за сигурност на Организация на обединените нации план за резолюция за Сирия.

В момента не е ясно по кое време ще бъде гласуван документа. Франция уточни, че ще желае договаряния преди да бъде импортиран за гласоподаване. Причината е, че документа предлага основаването на нов механизъм за следствие на използването на химическо оръжие.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР