Съветът за сигурност на ООН осъди екзекуцията на четирима затворници,

...
Съветът за сигурност на ООН осъди екзекуцията на четирима затворници,
Коментари Харесай

Съветът за сигурност на ООН осъди екзекуциите в Мианмар

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации осъди изтезанието на четирима пандизчии, осъществена от хунтата в Мианмар (Бирма) , заяви Франс прес.

" Членовете на Съвета за сигурност осъдиха осъществената този уикенд от армията на Мианмар (Бирма) екзекуция на деятели на опозицията ", съобщи управителният орган на Организация на обединените нации, като прикани и за незабавното освобождение на свалената лидерка Аун Сан Су Чжи.

Декларацията беше утвърдена от Русия и Китай, главните съдружници на хунтата в Мианмар, които при други случаи са я подкрепяли в Организация на обединените нации, както и от прилежаща Индия.



Създадената от опозицията в Мианмар група " Правителство на националното единение " (което не ръководи страната - б.р.) приветства в Туитър приемането на резолюцията, като добави, че е време Организация на обединените нации " да вземе съответни ограничения против хунтата ".

ПНЕ е формирано най-вече от депутати от свалената партия на Аун Сан Су Чжи, като пробва да се опълчи на осъществения в Мианмар (Бирма) държавен прелом. Управляващото страната държавно управление на хунтата го разгласи за " терористична организация ", напомня Агенция Франс Прес.

По данни на локална неправителствена организация от държавния прелом на 1 февруари предходната година са били убити над 2000 мирни жители, а над 15 000 са били задържани.

Източник: Българска телеграфна агенция
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР