Съветът за сигурност на ООН одобри предложението на генералния секретар

...
Съветът за сигурност на ООН одобри предложението на генералния секретар
Коментари Харесай

Николай Младенов ще бъде специален пратеник на ООН за Либия

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации утвърди предлагането на генералния секретар българинът да бъде назначен за специфичен делегат на Обединените народи за Либия, а норвежецът Тур Венесланд - за Близкия изток, оповестиха дипломати, представени от Ройтерс.
Младенов поема поста Гасан Саламе, който през март се отдръпна като специфичен делегат за Либия поради напрежението, а Венесланд ще заеме мястото на Младенов, който през последните 5 години беше.
 Гутериш предложи нови пратеници за либийския и израелско-палестинския спор Гутериш предложи нови пратеници за либийския и израелско-палестинския спор
Генералният секретар на Организация на обединените нации Антониу Гутериш е предложил публично на Съвета за сигурност нови специфични пратеници, които да посредничат...
С тези назначения се поставя завършек на месеци на препирни сред членовете на съвета, провокирани от напън на Съединени американски щати пратеническата роля за Либия да бъде поделена по този начин, че един човек да оглавява политическата задача на Организация на обединените нации, а различен да се концентрира върху посредничеството в спора. През септември Съветът за сигурност одобри предлагането, само че Русия и Китай се въздържаха, отбелязва Ройтерс.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР