Съветът за сигурност на ООН не прие резолюцията на Белгия,

...
Съветът за сигурност на ООН не прие резолюцията на Белгия,
Коментари Харесай

РИА Новости: Русия и Китай гласуваха против примирието в Идлиб

Съветът за сигурност на Организация на обединените нации не одобри резолюцията на Белгия, Германия и Кувейт за преустановяване на огъня в Идлиб, защото двама от непрекъснатите членове на съвета, Русия и Китай, гласоподаваха срещу нея , оповестява РИА Новости. Така за следващ път международните сили са разполовени на лагери и не се стига до дейно решение за омиротворяването на разпокъсаната от война сирийска страна.

12 членове на Съвета за сигурност гласоподаваха за приемането на резолюцията , а един се въздържа.

По-рано Белгия, Германия и Кувейт внесоха в Съвета за сигурност проекторезолюция по отношение на Идлиб с зов към всички страни в спора да прекратят огъня на 21 септември. Документът също по този начин приканва за съблюдаване на интернационалното филантропично право и за даване на филантропичен достъп.



Русия и Китай показаха своята версия на резолюцията. Документът приканва за преустановяване на огъня в Идлиб от 20 септември.
 
Russia and China veto a UN Security Council resolution calling for a truce in Syria’s Idlib
— DAILY SABAH (@DailySabah)

" Прекратяването на военните дейности няма да се ползва в случаи на военни интервенции против лица, групи, предприятия и организации, свързани с терористични групи, както е несъмнено от Съвета за сигурност ", се споделя още в проекторезолюцията на Русия и Китай.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР