Съветът за партньорство към Висшия съдебен съвет ще проведе първото

...
Съветът за партньорство към Висшия съдебен съвет ще проведе първото
Коментари Харесай

Съветът за партньорство към ВСС ще проведе първото си заседание

Съветът за партньорство към Висшия правосъден съвет ще организира първото си съвещание от 10.30 часа в зала № 107 в постройката на Висшия правосъден съвет. Това оповестиха от пресцентъра на Висш съдебен съвет. Дневният ред планува разискване на организационни въпроси и избор на двама съпредседатели на Съвета за партньорство, единият от които - избирателен член на Висш съдебен съвет.

Съветът за партньорство е основан на съображение член 217, алинея 3 от Закона за правосъдната власт (изм. Дъждовни води, бр. 65/2017 г.) и се състои от представители на кадровия орган, на професионалните организации на съдиите, прокурорите и следователите, както и на магистратите, които не членуват в такива организации. Учредяването на неговия състав е с решения на Пленума на Висш съдебен съвет по протокол № 15/11.07.2019 година и по протокол № 28/21.11.2019 година, включващ следните членове:

- членове на Висш съдебен съвет - Пламен Найденов, Пламена Цветанова и Вероника Имова;

- представители на професионални организации на съдиите, прокурорите и следователите по член 217, алинея 1 Закон за съдебната власт: – Калин Калпакчиев – представител на Сдружение „ Съюз на съдиите в България “, Владимир Първанов – представител на Асоциация на българските административни съдии, Росица Велкова Иванова - Стойчева – представител на Сдружение „ Българска съдийска асоциация “, Евгени Иванов – представител на Асоциация на прокурорите в България и Стефан Петров – представител на Камара на следователите в България;

- представители на съдии, прокурори и следователи, нечленуващи в професионални организации по член 217, алинея 1 Закон за съдебната власт – Ангелина Лазарова - арбитър в Апелативен съд – Варна, Илиана Димитрова - Васева - зам. административен началник на Окръжен съд - Пазарджик, Анелия Янева - арбитър в Софийски градски съд, Ангелина Митова - Мончовска - прокурор в отдел 01 „ Специализиран “ при Върховна касационна прокуратура, Радослав Димов - административен началник на Апелативна прокуратура - София и Елена Динева - следовател в Следствения отдел в Софийска градска прокуратура.

Нови правила регистрират какъв брой са натоварени прокурорите

Организацията и активността на Съвета за партньорство към Висшия правосъден съвет са регламентирани в Наредба № 8 от 08.11.2018 година, издадена от Висш съдебен съвет, обнародван, Дъждовни води, бр. 97 от 23.11.2018 година, изм. и доп., бр. 37 от 07.05.2019 година, доп., бр. 79 от 08.10.2019 година, по силата на делегацията от член 217, алинея 5 от Закон за съдебната власт. Този подзаконов нормативен акт съдържа разпоредбите по отношение на главните положения, задачите, състава, активността, реда и изискванията за работата на Съвета за партньорство към Висш съдебен съвет. Основната цел на този орган е да реализира разговор по всички въпроси, свързани с професионалните ползи на магистратите
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР