Съветът за икономическо и социално развитие към президента Румен Радев

...
Съветът за икономическо и социално развитие към президента Румен Радев
Коментари Харесай

Съветът за икономическо и социално развитие към президента проведе първото си заседание


Съветът за икономическо и обществено развиване към президента Румен Радев организира през днешния ден първото си съвещание на „ Дондуков “ 2. Радев откри срещата, в която взеха присъединяване ръководителят на Българска академия на науките акад. Юлиан Ревалски, проф. Николай Неновски, проф. Христина Вучева, проф. Христо Бозуков, доцент Жасмина Мирчева, проф. Петко Салчев, доцент Виктор Йоцов, доктор Дора Мирчева-Димитрова, Чавдар Найденов, Еленко Божков и Атанас Пеканов.

„ Успехът на всяка политика се мери посредством изгодата, която носи за обществото “, съобщи президентът и добави, че постигането на обществена правдивост и висок стандарт на живот са цели, които би трябвало да сплотяват напъните на институциите, научните и просветителни среди, оповестиха от прессекретариата на президента.

Експертите в областта на стопанската система, финансите, енергетиката и опазването на здравето ще съветват и подкрепят със своите опит и знания работата на президентската институция в региона на икономическото и обществено развиване. Съветът ще организира своите съвещания един път на два месеца, като могат да се привикват и изключителни съвещания.

По време на срещата беше призната стратегия и бяха избрани три предпочитани области, в които специалистите от Съвета ще концентрират своята работа: България в Европейския съюз; Технологична България; Социална България. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР