Съветът за електронни медии започва мониторинг на гостите и гледните

...
Съветът за електронни медии започва мониторинг на гостите и гледните
Коментари Харесай

Големи неприятности за БНТ! Кошлуков разбуни кошера

Съветът за електронни медии стартира мониторинг на гостите и гледните точки в публицистичните и политическите излъчвания на публичната телевизия. Това е предизвикано от напрежението в Българска национална телевизия, подбудено от концепцията на програмния шеф Емил Кошлуков за по-интересна и рейтингова телевизия и екипа на предаването “Денят стартира с просвета ".
Един от упреците на Кошлуков към сътрудниците му бил, че се канят едни и същи посетители от едни и същи партии. При това те показват едно мнение - без разнообразни гледни точки и без спор. Това бе оценено от членовете на Съвет за електронни медии като изцяло обективна забележка. 

“В предаване с трима събеседници, и тримата на едно мнение, плюс двамата водещи, е резултат от 5:0 за едната позиция. То е като при футболен мач единият тим да има вратар, а другият да няма ", разяснява Иво Атанасов от Съвет за електронни медии. Според генералния шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров проблем в екипа му няма.

“Хронологията на събитията е такава, че в петък аз отидох при сътрудниците от “Денят стартира с просвета ". Два часа говорихме обстойно и нашироко в елементи и доколкото е имало проблем, той беше изцяло овладян, убеждавам ви. Вследствие на което казусът бе изнесен медийно, което на нас не ни хареса дотолкоз, доколкото това са си домашни проблеми.

Така или другояче, сътрудниците излязоха с декларация, в която желаеха гаранция за независимост, пълноценна работа и изява. Такава и получиха ", сподели Каменаров и добави: “БНТ сега е най-свободната телевизия в България. Нямало е описи със неразрешени хора, върнати посетители. Няма и няма и да има! "

Каменаров изясни още, че се е подписал под декларацията на дирекция “Информация " в Българска национална телевизия в символ на поддръжка към тях.

“Думата рейтинг не се хареса на екипа на това скъпо предаване. Не е рейтингът това, което е водещо, само че е значимо да е гледаемо, забавно, с повече събеседници, в случай че щете да има кавги през събеседниците ", сподели шефът на Българска национална телевизия и посочи, че самият екип е поел ангажимент да направи предаването по-динамично.

Промяна в цялата идея на Българска национална телевизия следва през тази година. На срещата с регулатора Константин Каменаров и екипът му изложиха концепцията си за развиване на публичната телевизия през идващите 3 години.

“Придържаме се към концепцията от изслешването през август ", сподели шефът на Българска национална телевизия и добави:

“Това, че публичната телевизия е на държавна прехрана, надалеч не значи, че тя би трябвало да бъде безинтересна. Тя би трябвало да следи дневния темп и живот на всеки човек. И всеки българин може да има искания към наличието ни. "

В идващите 3 години следва препрограмиране на всички канали от пакета на Българска национална телевизия (БНТ1, БНТ2, Българска национална телевизия Свят и Българска национална телевизия HD).

“Дори най-успешните излъчвания ще би трябвало да станат по-интересни ", обявиха от екипа на Каменаров. Ще се преподреди програмата на всички канали, тъй че всяко предаване да води към идващото. Въвеждат се нови форми, жанрове, тематики за повишение гледаемостта. Ще се заложи и на инфотейнмънт - формати, съчетаващи информация и развлечение.

“Вярваме, че всеки детайл в програмата на Българска национална телевизия може да бъде образователен и учебен, само че никога дидактичен ", обясниха от екипа на Каменаров и допълниха, че с цел да стигнат до възпитанието на публика, те би трябвало да привлекат такава. “Имаме наследена публика, само че би трябвало да притеглим интереса на още ", допълниха от Българска национална телевизия.

От Съвет за електронни медии приветстваха концепцията за разчупването на наличието, само че предложиха: “Бъдете деликатни с ентъртейнмънта, да не се изгуби инфото. "

Предстоят по-кардинални промени в нишовите канали от пакета на публичната телевиизя. БНТ2 става културно-тематичен канал през септември. Там ще се излъчват излъчвания, продуцирани от или за Българска национална телевизия, без да се излиза от бюджета на малкия екран, прецизираха оттова. Една от най-важните точки в тригодишния проект на Каменаров е бюджетната дисциплинираност. Оттук нататък ще се вършат артикули по отношение на бюджета, а не както до момента - да се търси бюджет по отношение на план, който желаят да осъществят. Ще се излъчва и закупено, само че неизлъчено наличие. 

“Такова дал бог, това е другият феномен при нас ", акцентира Каменаров. Българска национална телевизия HD ще стане състезателен канал, само че това не значи, че някои от значимите спортни събития няма да се излъчват и по главния канал БНТ1. А в Българска национална телевизия Свят не следва нищо генерално ново - единствено препрограмиране на актуалното наличие и възстановяване на качеството му, дадоха обещание от екипа на Константин Каменаров, пише  "24 часа ".
Източник: plovdiv24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР