Съветът за електронни медии (СЕМ) заяви позиция в подкрепа на

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) заяви позиция в подкрепа на
Коментари Харесай

Медийният регулатор излезе с позиция в защита на свободата на словото

Съветът за електронни медии (СЕМ) съобщи позиция в поддръжка на свободата на словото и за " възбрана на всякаква цензура в наличието на доставените медийни услуги ". Медийният регулатор разгласява позицията на уеб страницата си, след среща с генералния шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров.

От известието на Съвет за електронни медии се схваща, че от екипа на Каменаров са показали тригодишна програмна тактика за държавната телевизия и е била разисквана декларацията на публицистите от предаването " Денят стартира с просвета ", които преди ден обявиха, че са били подложени на напън и опит за цензура от новия програмен шеф на БНТ1 Емил Кошлуков. И пред членовете на Съвет за електронни медии Константин Каменаров е декларирал, че става дума за " информационен проблем " и е уверил, че на публицистите не са били поставяни ограничавания и след диалог с екипа на предаването " са изяснени противоречивите моменти ".

" Той (Константин Каменаров - бел.ред.) акцентира, че " Денят стартира с просвета " е неповторимо предаване, което има своето място в стратегия БНТ1 и отсега нататък ще бъде част от нея. Генералният шеф заявява, че на публицистите в националната медия до момента не са поставяни ограничавания, свързани с тематиките и гостите, и в бъдеще това няма да се промени ", споделят от медийния регулатор.

" Съветът за електронни медии декларира безапелационна позиция в отбрана на свободата на словото и възбрана на всякаква цензура в наличието на доставените медийни услуги ", се показва в позицията на Съвет за електронни медии. Регулаторът показва, че ще продължи да следи за плурализма в предаванията на Българска национална телевизия и БНР. По-рано през днешния ден се разбра, че Съвет за електронни медии ще направи мониторинг на държавната телевизия за интервал от месец обратно и за идващия месец, с цел да се откри спазени ли са изискванията за равнопоставеност и плурализъм.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР