Съветът за електронни медии (СЕМ) се кани да наложи най-високата

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) се кани да наложи най-високата
Коментари Харесай

СЕМ налага най-високата глоба на Нова тв заради „ВИП Брадър“

Съветът за електронни медии (СЕМ) се кани да наложи най-високата допустима глоба на Нова тв поради предаването „ ВИП Брадър “, научи HotArena.

След поредност от предизвестия по отношение на вулгарния език, който излиза от шоуто във време, в което пред дребния екран има малолетни фенове, последният епизод на „ ВИП Брадър “ е провокирал голям брой тъжби до регулаторния орган. В неработния понеделник, минути след 20 часа, в ефира на Нова ТВ от устата на артиста Веселин Плачков се изляха думите „ изверг, отпадък, човешки екскремент, свиня долна мръсна “, без продукцията да им наложи цензура. Вулгаризмите бяха по адрес на хомосексуалния гримьор Валентин Кулагин, който, по думите на артиста, „ не е вярно да същуствува “. Освен като афектиран и несъответствуващ за ранния вечерен час, този изказ е бил счетен и за език на омразата, както и за втълпяване на хомофобски настроения, разясняват чиновници на Съвет за електронни медии.

Веселин Плачков самичък посочи, че 2 години е бил в обувките на Васил Левски поради основната си роля във кино лентата „ Дякон Левски “, а борбата му в този момент е с един „ несъвършен хомосексуалист “. Във визирания епизод Плачков даже налетя на пердах на гримьора, само че в последна сметка бе излъчено по какъв начин останалите съквартиранти го възпират от физически конфликт.

Именно за приложимост на език на омразата са най-честите тъжби, които постъпват в Съвет за електронни медии. Освен при сигнали от жители, регулаторът може и да се самосезира, когато редовно се погазват нормите, които медиите са длъжни да съблюдават. Предстои да стане ясно какъв ще е точният размер на глобата за Нова ТВ, само че по неофициална информация сумата ще е в най-горния диапазон – сред 15 000 и 30 000 лв.. През сегашния си сезон „ ВИП Брадър “ търпи съществени публични рецензии поради наличието си, което пък се отразява на рейтинга на малкия екран.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР