Съветът за електронни медии (СЕМ) обяви процедура за избора на

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) обяви процедура за избора на
Коментари Харесай

СЕМ обяви процедура за избор на генерални директори на БНТ и БНР

Съветът за електронни медии (СЕМ) разгласи процедура за избора на общоприет шеф на Българската национална телевизия и Българското национално радио.

В период до 1 юли тази година на електронната страница на Съвет за електронни медии ще бъдат оповестени претендентите, позволени до третия стадий на конкуренцията. Изслушванията им се чака да се проведат на 3 и 4 същия месец. Изборът на нов общоприет шеф ще стане явен на 5 юли.

Ако никой от претендентите не получи минимум три гласа, един час по-късно ще бъде планувано второ съвещание. В случай, че и на него не бъда избран общоприет шеф, то би трябвало да се организира ново съвещание. Ако и то приключи без резултат, процедурата се приключва.

Колкото до избора на общоприет шеф на Националното радио, претендентите, позволени до трети стадий на процедурата, ще станат известни на 24 юни, още веднъж на електронната страница на регулатора. Изслушванията ще се състоят на 26 и 27 юни, а ден по-късно би трябвало да бъде избран определеният претендент. И тук, при положение, че няма избран избор, процедурата е сходна, както тази за избор на общоприет шеф на Българска национална телевизия.

В края на предишния месец Съвет за електронни медии одобри оставката на някогашния към този момент общоприет шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров, откакто на 22 април Софийски градски съд удостовери напълно присъдата, с която той бе приет за отговорен в това, че е карал с 1,6 промила алкохол в кръвта.

Каменаров е наказан на 1 година и 3 месеца отнемане от независимост с 3 години изпитателен период и 600 лева санкция. Решението е дефинитивно и не предстои на обжалване. За краткотрайно изпълняващ длъжността общоприет шеф регулаторният орган дефинира Емил Кошлуков.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР