Съветът за електронни медии (СЕМ) не намира, че предаването Референдум

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) не намира, че предаването Референдум
Коментари Харесай

Председателят на СЕМ не убеди, че иска промяна и озаптяване на синдрома Сидеров

Съветът за електронни медии (СЕМ) не намира, че предаването " Референдум " е нарушило закона в тази ситуация с Волен Сидеров. Това съобщи изрично ръководителят на Съвет за електронни медии София Владимирова.
На експлицитен въпрос би трябвало ли да има тогава смяна на разпоредбите, Владимирова не отговори безапелационна – съгласно нея " евентуално " би трябвало да има смяна, обаче не можело със закон да се урегулира положителното държание. След като сме се съгласили да съблюдаваме някакви правила посредством категорично съглашение, би трябвало да го вършим, с цел да запазим положителния звук, заключи тя. Попитана още веднъж дали следва да има законова смяна за отбрана на медиите и публицистите от такова държание, отговорът беше " явно е или най-малко да стартира диалог какво е мястото на публичните медии ".
На експлицитен въпрос на Българска национална телевизия какво може да направи Съвет за електронни медии, ръководителят на регулатора отговори, че към този момент е пратен сигнал до ЦИК и е пусната декларация в поддръжка на работещите в националната телевизия . Владимирова посочи, че Съвет за електронни медии няма пълномощия " да ангажира отговорност " от гостите на Българска национална телевизия.
" Езикът на омразата е неприемлив по всички интернационалните стандарти. Не следва това да е тонът в една предизборна акция. Ако езикът на омразата се трансформира в норма, какъв образец даваме, на какво учим децата си ", попита Владимирова. Тя беше безапелационна, че предизборната акция не е време за обиди, а за оферти.
Същевременно ръководителят на Съвет за електронни медии настоя да бъдат разисквани опциите за финансирането на Българска национална телевизия. " Трябва да има публичен спор, с цел да са ясни механизмите, по които се стига до едно или друго решение ", посочи тя. И добави, че Фонд " Радио и телевизия " по този начин и не работи досега. Именно " заработването му " беше съществена теза в концепцията на настоящия общоприет шеф Емил Кошлуков, която той показа в състезанието за нов началник на Българска национална телевизия.
За край Владимирова изясни, че досега предизборната акция е много спокойна и нямало " скупчване на нарушавания ".
Междувременно общественият антрополог Харалан Александров, който е член на Обществения съвет на Българска национална телевизия, счита, че Волен Сидеров е най-хубав точно в вида държание, което засилва най-крайните детайли в обществото. Пред Нова телевизия Александров сподели, че Сидеров действително е " пленник " в политически смисъл на думата – с цел да има рейтинг и да печели, той би трябвало да се държи по този начин, както го стори в " Референдум ". Социалният антрополог обаче акцентира, че следва Сидеров да заплати политическата цена за държанието си.
Според Александров няма никакво подозрение, че това държание на Сидеров е рационално, когато има електорална рецесия. Аз не споделям неговите възгледи, само че не могат да не бъдат приети качествата му. Александров уточни, че доста ясно и изрично се слага въпросът за границите на допустимото държание. Трябва да бъде даден доста явен отпор. Добре че министър председателят има здрави нерви, означи специалистът по отношение на търпението на ръководещите във връзка с Сидеров.
" Управляващата коалиция се пробва с един смокинов лист да излезе от тази обстановка – подобен сигнал се дава на обществото с този метод на размишление ", разяснява журналистката Валерия Велева и добави, че " политиците толерират такова държание ", само че водачът на " Атака " ще продължи да се държи по този метод. " Той няма да получи този резултат, който чака с това държание ", сподели Велева, а Александров не се съгласи и изрази позиция, че Сидеров ще вдигне резултата си на локалните избори. Припомняме, че той е претендент за кмет на София. " Ще има кой да съставлява ", увери Александров. " Другите хора, които не одобряват това държание, да бъдат малко по-активни ", прикани Велева.
По думите на Велева управлението на Българска национална телевизия е трябвало да спре предаването още на десетата минута. Велева счита и че останалите политици е трябвало да изоставен студиото.
ВИДЕО
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР