Съветът за електронни медии (СЕМ) назначи за временен директор на

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) назначи за временен директор на
Коментари Харесай

Антон Митов е назначен временно за генерален директор на БНР

Съветът за електронни медии (СЕМ) назначи за краткотраен шеф на БНР Антон Митов, който до момента шеф на архивния фонд в радио.

Управлението на БНР е предоставено на Митов до осъществяване на нов избор за общоприет шеф в период до три месеца, считано от 18 октомври. Решението предстои на обжалване посредством Съвета за електронни медии пред Административен съд – София област в 14-дневен период от датата на съобщаването му. Обжалването на решението не стопира осъществяването му, според Закона за радиото и малкия екран.

Мандатът на досегашния общоприет шеф на БНР Светослав Костов беше преустановен предварително от Съвет за електронни медии поради невижданото прекъсване на сигнала на стратегия " Хоризонт " след несполучливия опит за събаряне от ефир на журналистката Силвия Великова. Решението бе взето единомислещо от всичките петима членове на регулатора за по-малко от 20 минути в четвъртък.

Костов разгласи, че ще апелира пред съда решението за освобождението му.

На 12 септември управлението на БНР реши журналистката Силвия Великова да бъде свалена от ефир, а правосъдният сектор да ѝ бъде лишен. Това провокира недоволство измежду сътрудниците ѝ и единствено няколко часа по-късно, след намесата на премиера Бойко Борисов, тя беше върната като водещ и кореспондент.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР