Съветът за електронни медии (СЕМ) изслуша концепциите на трима от

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) изслуша концепциите на трима от
Коментари Харесай

Кандидатите за шеф на БНР: Трябва онлайн развитие и повече пари

Съветът за електронни медии (СЕМ) изслуша концепциите на трима от шестимата претенденти за нов общоприет шеф на БНР. В понеделник концепциите си показаха Жени Гаджалова, Антон Митов и Андон Балтаков.

Останалите трима - Митко Димитров, Даниела Манолова и Александър Велев, ще показват концепциите си във вторник. Новият началник на публичното радио ще бъде определен на 22 януари от членовете на регулатора.

Гаджалова е някогашен основен счетоводител на БНР и взе участие в състезанието за четвърти път, Митов сега е изпълняващ длъжността общоприет шеф, а преди този момент беше началник на архивния фонд в радиото. Кариерата на Балтаков пък е предходна през някои от най-големите западни медии.

До процедурата за нов началник се стигна, откакто мандатът на определения единствено няколко месеца по-рано общоприет шеф на БНР Светослав Костов беше преустановен предварително от Съвет за електронни медии поради невижданото прекъсване на сигнала на стратегия " Хоризонт ". Костов апелира пред съда решението за освобождението му, само че в това време бе стартирана процедурата за нов началник. Първоначално той се беше заканил още веднъж да се кандидатира за поста, само че в последна сметка не го направи.

В началото на съвещанието ръководителят на Съвет за електронни медии София Владимирова означи, че състезанието се организира в " доста динамична обстановка, в която текат диспути за свободата на словото и ролята на публичните медии в нашето общество ".
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР