Съветът за електронни медии (СЕМ) избра днес Андон Балтаков за

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) избра днес Андон Балтаков за
Коментари Харесай

СЕМ избра Андон Балтаков за генерален директор на БНР

Съветът за електронни медии (СЕМ) избра през днешния ден Андон Балтаков за нов общоприет шеф на БНР. Това стана с 4 гласа " за " и един " въздържал се " при второто гласоподаване за деня на медийния регулатор.

Въздържа се членът на Съвет за електронни медии Розита Еленова, която сподели, че продължава да поддържа Антон Митов.

Решаващият глас за Балтаков в действителност беше на Ивелина Димитрова, която при първото гласоподаване отдаде своите желания на различен претендент - Митко Димитров. Тя се аргументира, че при претендентите има риск, само че доста по-голям риск е БНР тъкмо в този миг да остане без определен титуляр и поради това тя гласоподава за Андон Балтаков.

Председателят на Съвет за електронни медии София Владимирова също промени първичният си избор и при второто гласоподаване също заложи на Андон Балтаков, макар че на първото съвещание гласоподава за Антон Митов.

В конкуренцията участваха шестима претенденти: Жени Гаджалова, Антон Митов, Андон Балтаков, Митко Димитров, Даниела Манолова и Александър Велев.

На първото гласоподаване нито един от тях не събра нужното болшинство от три гласа при гласуването.

На него Андон Балтаков и краткотрайно изпълняващият длъжността общоприет шеф на БНР Антон Митов получиха еднакъв брой гласове - по два.

Балтаков получи гласовете на членовете на Съвет за електронни медии Бетина Жотева и Галина Георгиева, Антон Митов - на Розита Еленова и София Владимирова. Ивелина Димитрова пгласува за Митко Димитров.

Аргументирайки се за първото гласоподаване, членовете на Съвет за електронни медии споделиха, че концепцията на Андон Балтаков ги завоюва с това, че е съвременна, блестяща. Беше емфатичен и неговият голям опит във водещи международни медии, както и визионерското му мислене. За Антон Митов те показаха, че познава в дълбочина настоящата обстановка в радиото и преценят неговото разбиране, че гарантирането на публицистичната самостоятелност е най-важната стъпка за подсилване на доверието на аудиторията.

В понеделник и вторник претендентите показаха концепциите си пред членовете на медийния регулатор.

До избора на нов общоприет шеф на публичното радио се стигна, откакто през октомври предходната година Съвет за електронни медии приключи предварително мандата на Светослав Костов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР