Съветът за електронни медии (СЕМ) единодушно уволни генералния директор на

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) единодушно уволни генералния директор на
Коментари Харесай

СЕМ уволни единодушно шефа на БНР, той ще обжалва

Съветът за електронни медии (СЕМ) единомислещо уволни генералния шеф на БНР Светослав Костов поради невижданото прекъсване на сигнала на стратегия " Хоризонт " след несполучливия опит за събаряне от ефир на журналистката Силвия Великова. Очаквано малко по-късно Костов разгласи, че ще апелира уволнението си пред съда.

Опитът за напън и цензура обаче не попадат в формалните претекстове на Съвет за електронни медии за свалянето на Костов.

За краткотрайно изпълняващ длъжността общоприет шеф е избран Антон Митов, който в този момент е шеф на архива на БНР. Той ще управлява радиото до избор на нов началник, което по закон би трябвало да стане до 3 месеца.

Светослав Костов бе определен за началник на публичното радио преди по-малко от три месеца с гласовете на ръководителя София Владимирова, както и на членовете Розита Еленова и Бетина Жотева. Другите двама членове на регулатора бяха " срещу ".

Сега тримата избрали Костов оповестиха, че той не е оправдал гласуваното му доверие, макар че предходната седмица Жотева отхвърли да поддържа започването на процедурата по отстраняването му. Тогава тя се стимулира с аргумента, че няма законови учредения за преустановяване на мандата му.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР