Съветът за електронни медии (СЕМ) e получил сигнала от предаването

...
Съветът за електронни медии (СЕМ) e получил сигнала от предаването
Коментари Харесай

СЕМ ще разгледа сигнал на журналисти от БНТ срещу Кошлуков

Съветът за електронни медии (СЕМ) e получил сигнала от предаването "Денят стартира с просвета " против програмния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков и се заема с него, заяви ръководителят на медийния регулатор София Владимирова.

"СЕМ ще работи съгласно своите пълномощия, като наблягам, че за нас главен принцип е да се съблюдава правата на словото и ненамесата в публицистичната политика на която и да е медия. Поради стичане на събитията на следващия ден имаме среща с управлението на Българска национална телевизия по различен мотив - тригодишната стратегия на генералния шеф Константин Каменаров. Но обект на коментар, несъмнено, ще бъде и въпросът с предаването, чакаме да ни срещнат изчерпателно какви ограничения ще подхващат, тъй като това е значително вътрешен проблем на малкия екран ", обясни Владимирова.

Тя посочи, че не би желала да разяснява хипотетично какви биха могли да бъдат дейностите на Съвет за електронни медии, само че акцентира, че сигналът ще бъде прегледан и в случай че специалистите им открият, че в действителност има нарушавания на Закона за радиото и малкия екран, то тогава ще се каже и по какъв начин Българска национална телевизия може да бъде глобена.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР