Съветът за електронни медии поиска днес официално оставката на генералния

...
Съветът за електронни медии поиска днес официално оставката на генералния
Коментари Харесай

СЕМ дава седмица на шефа на БНР доброволно да си подаде оставката

Съветът за електронни медии изиска през днешния ден публично оставката на генералния шеф на БНР и му период до края на идната седмица да я подаде самичък.
Ако Светослав Костов не подаде оставката до тогава, съветът ще започва процедура по предварително преустановяване на контракта му, съобщи БГНЕС.
Решението бе единомислещо признато от четиримата присъстващи членове на регулатора - София Владимирова, Розита Еленова, Галина Георгиева и Ивелина Димитрова. На съвещанието не участва Бетина Жотева, която е в отпуск.
Въпреки неведнъж заложен въпрос от публицистите в залата, никой от членовете на съвета не отговори за какво не стартират процедурата по преустановяване на контракта на Костов още в този момент.
На изключително съвещание в 14 ч Съветът за електронни медии (СЕМ) разиска обстановката в БНР.
Преди да бъде оповестено решението, всички присъстващи членове се изрекоха в посока на това, че Костов би трябвало да поеме отговорност за рецесията в радиото, като се отдръпна от поста.
Криза в БНР има. Смятам, че посоката, в която законово може да върви Съвет за електронни медии, е само оставката на генералния шеф, съобщи Розита Еленова.
Галина Георгиева дефинира обстановката като невиждана и разгласи, че в къси периоди на идващите си съвещания съветът ще предприеме дейности.
Председателят София Владимирова добави, че обстановката се усложнява и от предизборната акция. По думите ѝ е неприемливо в ефира на БНР да звучи Let It Be в символ на митинг през 2019 година. Доверието на Съвет за електронни медии в управлението на БНР е изгубено. По-лошото е, че е изгубено и доверието на работещите в Радиото, съобщи Владимирова.
Ивелина Димитрова на два пъти подсети, че са нарушени конституционните права на жителите - правото на информация и на независимост на изложение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР