Съветът за електронни медии поиска днес официално оставката на генералния

...
Съветът за електронни медии поиска днес официално оставката на генералния
Коментари Харесай

СЕМ дава 7-дневен срок на шефа на БНР доброволно да си подаде оставката

Съветът за електронни медии изиска през днешния ден публично оставката на генералния шеф на БНР и му период до края на идната седмица да я подаде самичък.
Ако Светослав Костов не подаде оставката до тогава, съветът ще започва процедура по предварително преустановяване на контракта му.
Решението бе единомислещо признато от четиримата присъстващи членове на регулатора - София Владимирова, Розита Еленова, Галина Георгиева и Ивелина Димитрова. На съвещанието не участва Бетина Жотева, която е в отпуск.
Въпреки неведнъж заложен въпрос от публицистите в залата, никой от членовете на съвета не отговори за какво не стартират процедурата по преустановяване на контракта на Костов още в този момент.
На изключително съвещание в 14 ч Съветът за електронни медии (СЕМ) разиска обстановката в БНР.
Преди да бъде оповестено решението, всички присъстващи членове се изрекоха в посока на това, че Костов би трябвало да поеме отговорност за рецесията в радиото, като се отдръпна от поста.
Криза в БНР има. Смятам, че посоката, в която законово може да върви Съвет за електронни медии, е само оставката на генералния шеф, съобщи Розита Еленова.
Галина Георгиева дефинира обстановката като невиждана и разгласи, че в къси периоди на идващите си съвещания съветът ще предприеме дейности.
Председателят София Владимирова добави, че обстановката се усложнява и от предизборната акция. По думите ѝ е неприемливо в ефира на БНР да звучи Let It Be в символ на митинг през 2019 година. Доверието на Съвет за електронни медии в управлението на БНР е изгубено. По-лошото е, че е изгубено и доверието на работещите в Радиото, съобщи Владимирова.
Ивелина Димитрова на два пъти подсети, че са нарушени конституционните права на жителите - правото на информация и на независимост на изложение.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР