Съветът за електронни медии подготвя промени в процедурата за избор

...
Съветът за електронни медии подготвя промени в процедурата за избор
Коментари Харесай

СЕМ подготвя промени в процедурата за избор на генерален директор на БНТ

Съветът за електронни медии приготвя промени в процедурата за избор на общоприет шеф на Българската национална телевизия, разгласи ръководителят на медийния регулатор Соня Момчилова.

Конкурсът за избор на началник на Българска национална телевизия се организира в края на юни, само че нито един от осемте кандидати за поста не получи задоволителен брой гласове. След провеждането на избора в Административния съд-София област постъпи тъжба от един от претендентите - Ирина Величкова. Делото беше планувано за през днешния ден, предава БНР.

 

„ Фактът, че не произведохме избор, потвърждава, че процедурата има много недостатъци и с цел да предотвратим рецидиви, обмисляме и планираме да предприемем съответни дейности. Очевидно съдът се отнася с цялостното схващане за публичната значителност на казуса, не протака, не бави, назначи най-близката допустима дата на последващо съвещание. Би било непростимо да не се замислим съществено върху това, което се случи. В случая, по никакъв метод, считам, че съставът на Съвет за електронни медии не търпи рецензия и упреци “, сподели за Българското национално радио ръководителят на Съвета за електронни медии Соня Момчилова по отношение на нуждата от незабавни промени в процедурата за избор на началник на публичната медия.

Стартът на делото в Административен съд-София област по жалбата на един от кандидатите за поста Ирина Величкова не беше даден през днешния ден, а беше отсрочен за 15-и септември. Съвет за електронни медии ще разгласи нова процедура за избор на общоприет шеф на Българска национална телевизия, незабавно след решението на съда, сподели още Момчилова: 

„ Изобщо не тупаме топката. В момента рискуваме да влезем в един параграф 22. Ние не знаем съдът дали ще даде ход на делото, той би могъл да върне остарялата процедура в някакъв стадий – не знаем какъв, което единствено по себе си напълно никакъв смисъл и не е приносно нито за публичната медия, нито за медийната среда. В първия вероятен миг, в който предотвратим всевъзможен риск за кандидати за поста общоприет шеф и за Съвет за електронни медии, ще обявим нова процедура “, съобщи ръководителят на Съвет за електронни медии и изрази вяра това да стане напълно скоро.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР