Съветът за електронни медии одобри единодушно днес състава на новия

...
Съветът за електронни медии одобри единодушно днес състава на новия
Коментари Харесай

СЕМ одобри новия Управителен съвет на БНТ

Съветът за електронни медии утвърди единомислещо през днешния ден състава на новия Управителен съвет на Българска национална телевизия.

Предложените от новия общоприет шеф Константин Каменаров членове на управлението бяха гласувани с 5 от 5 гласа.

В УС влизат четирима души. Издателят Валери Запрянов  ще следи програмата; юристът Зина Трифонова  ще дава отговор за правните въпроси; журналистът от спортната редакция на Българска национална телевизия Василена Матакева ще се грижи за международните връзки и съдействието с Европейския съюз за радио и телевизия (EBU); а журналистът и сценарист Антон Андонов  ще следи маркетинга.

Членът на Съвет за електронни медии Мария Стоянова акцентира, че съставът на новия УС е получил цялостната поддръжка на медийния регулатор, тъй като в него влизат хора с построено име. Като изключително позитивен сигнал за неналичието разделяне сред високите и ниските етажи тя посочи назначаването на човек от малкия екран в управата (Василена Матакева). 

Валери Запрянов е дълготраен публицист, издател и основен редактор на печатни издания. Негово дело е неизлизащото към този момент седмично списание " Тема ". Той е и един от основателите на в. " Стандарт ". Носител е на журналистическата премия „ Паница “ за поредност репортажи от войната в Сараево, Босна (1995). През 2012 година става ръководител на Българския медиен съюз, като измежду учредителите са Делян Пеевски, Тошо Тошев, Петьо Блъсков, Славка Бозукова и други

Зина Трифонова е правист и някогашен член на Комисията за контролиране на известията (КРС). Работила е в държавната администрация и като юрист с частна процедура. Адвокат е на компанията оператор на мултиплекса за цифрова телевизия - " НУРТС Диджитал ".

Василена Матакева е дълготраен състезателен коментатор и публицист в спортната редакция на Българска национална телевизия.

Антон Андонов е работил като сценарист и редактор на голям брой занимателни излъчвания като " Станция Нова " (Нова телевизия), " Десетте най " (нова те), " Рекламна пауза ", " Градски митове " (Про БГ). Известно време води съботно-неделния утринен блок на Нова телевизия „ Събуди се ” дружно с Рада Богданова. Участвал е и в реализацията на българското домакинство на Детската Евровизия.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР