Съветът за електронни медии обяви кои са допуснатите за изслушване

...
Съветът за електронни медии обяви кои са допуснатите за изслушване
Коментари Харесай

СЕМ допусна до изслушване петима кандидати за шеф на БНР и шестима за БНТ

Съветът за електронни медии разгласи кои са позволените за чуване претенденти за генерални шефове на публичните радио и телевизия. До идващия стадий от състезанието, на който претендентите ще показват своите концепции, са позволени петима претенденти за общоприет шеф на Българското национално радио (БНР) и шестима за Българската национална телевизия (БНТ) .
Изслушването на концепциите на претендентите за общоприет шеф на БНР ще се организира на 26 и 27 юни., оповестяват от радиото. Това са Светослав Костов, Митко Димитров, Валери Тодоров, Даниела Манолова и сегашният общоприет шеф на публичното радио Александър Велев. На предходния стадий от състезанието поради неналичието на условия по закон трудов стаж отпадна Анета Милкова. Изборът на общоприет шеф на БНР се чака на 28 юни.
Решението за утвърдените за чуване претенденти ръководителят на Съвет за електронни медии София Владимирова стимулира по този начин: " Те имат професионална, управническа и организационна подготвеност. В техните концепции намирам позициите, нужни за избора на общоприет шеф на БНР ".
С сходни претекстове Съвет за електронни медии утвърди и допускането до чуване на 3 и 4 юли на шестимата претенденти за общоприет шеф на Българска национална телевизия. Това са Сашо Йовков, Никола Тодоров, Явор Симов, Сашо Диков, Емил Кошлуков и Стоил Рошкев. Кандидатурата на Радослав Главчев бе отхвърлена, защото препоръчаната от него идея не дава отговор на условията на Съвет за електронни медии.
Изборът на общоприет шеф на публичната телевизия ще бъде на 5 юли.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР