Съветът за електронни медии не успя да се обедини около

...
Съветът за електронни медии не успя да се обедини около
Коментари Харесай

Диков срещу Петков – 2:2 гласа в СЕМ, не избраха нов шеф на БНТ

Съветът за електронни медии не съумя да се сплоти към една кандидатура за общоприет шеф на Българската национална телевизия, съобщи БНР.

Двама претенденти събраха по два гласа – Венелин Петков и Сашо Диков.

Настоящият шеф на държавната медия Емил Кошлуков остана единствено с един глас поддръжка.

Припомняме ви, че до състезанието бяха позволени общо осем претенденти: Сашо Диков, Ирина Величкова, Сашо Йовков, Василена Матакева, Емил Кошлуков, Венелин Петков, Красимир Ангелов и Светлана Божилова. През последните два дни Съвет за електронни медии изслуша концепциите им за развиване на публичната телевизия.

Така и след трите несполучливи опита, ръководителят на медийния регулатор Соня Момчилова разгласи, че процедурата по желание се приключва, което на процедура значи, че Емил Кошлуков остава изпълняващ длъжността ген. шеф на Българска национална телевизия.

Тя дефинира обстановката като казус, само че изразяваща настройките на обществото.

Момчилова посочи, че още на идващото съвещание Съвет за електронни медии ще разгласи нова процедура, като очакванията ѝ са в нея да се включат още медийни хора, водещи, както тя се изрази.

Членът на регулатора Пролет Велкова разгласи, че не се гордее с процедурата по желание поради невъзможността на Съвет за електронни медии да избере сред вероятни кандидатури.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР