Съветът за електронни медии на своето заседание днес прие с

...
Съветът за електронни медии на своето заседание днес прие с
Коментари Харесай

БНР и БНТ спазват плурализъм относно протестите

Съветът за електронни медии на своето съвещание през днешния ден одобри с болшинство от 3 гласа Доклад за осъществено наблюдаване на радио- и телевизионни стратегии в интервала 10-17 юли 2020 година.

Според мониторинга тематиката за гражданските митинги е водеща и централна за интервала БНР и Българска национална телевизия излъчват и изключителни директни излъчвания и включвания. Същевременно двете медии дават формалната позиция на страната по значими въпроси на публичния живот, като по едно и също време отразяват и публичните настроения, свързани с антиправителствените митинги и с настояванията за промяна на основния прокурор и цялата политическа система.

Мониторингът, който е изработен на БНР и Българска национална телевизия е за съблюдаване на наредбите на Закона за радиото и малкия екран по отношение на плурализма на гледните точки, като се регистрира и тематиката за гражданските митинги като размер от излъченото наличие. "Мониторингът установи, че тематиката за гражданските митинги е водеща и централна за интервала. БНР и Българска национална телевизия излъчват и изключителни директни излъчвания и включвания. ", настояват от Съвет за електронни медии.

Институционалните, експертните и гражданските гледни точки участват в радио и телевизионните излъчвания в „ Хоризонт “ и БНТ1, като в наличието се регистрират и голям брой мнения и разбори от разнообразни политически, партийни и неофициални идейни вероятности, се показва още в изводите.

Мониторингът регистрира като позитивна наклонност напъните на журналистическите екипи да концентрират вниманието на аудиторията върху апелите за ненасилие, приемливост, единение, спокойно изложение на гражданските позиции и цивилизовани отстояване на сериозни възгледи в изискванията на изострящо се политическо опълчване.

Пълният текст на отчета може да прочетете тук.

Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР