Съветът за електронни медии изслуша останалите трима кандидати за генерален

...
Съветът за електронни медии изслуша останалите трима кандидати за генерален
Коментари Харесай

Утре ще е „Денят Х“ за БНТ

Съветът за електронни медии изслуша останалите трима претенденти за общоприет шеф на Българската национална телевизия. До третия кръг доближиха шестима.  В понеделник бяха изслушани първите трима от претендентите. Реформи и възстановяване на финансовото положение на Българска национална телевизия, промени в метода на финансиране за външни продукции, софтуерно обновяване и вглеждане в проблемите на обществото - това са водещите цели, които показаха пред Съвет за електронни медии част от претендентите за поста общоприет шеф на медията за идващите три години, прецизира Канал 3.

Първи своята идея показа спортният публицист Сашо Йовков. Като главен собствен приоритет той вижда в мултиканалността на Българска национална телевизия и нейната мултимедийност.

Бившият шеф на БНР Валерий Тодоров счита, че бъдещето на малкия екран е в многообразието на наличието. Той предлага Българска национална телевизия HD да се резервира и да се доразвие като състезателен канал на Българска национална телевизия, а Българска национална телевизия 2 да е главно културен канал.

" Българска национална телевизия - опция на комерсиалните малките екрани " е заглавието на концепцията на Тома Иванов, някогашен финансов шеф на малкия екран. Три са неговите правила в работата - последователност, екипност и диалогичност. До края на своя мандат той дава обещание да няма бюджетен недостиг в Българска национална телевизия, а приходите на малкия екран да се усилят с 25%.

Критична идея за положението на Българска национална телевизия и нужните промени в нея показа Иван Гарелов, който упорства за действителна конкуренция сред публичната и комерсиалните малките екрани. Журналистът с 21 години трудов стаж в Българска национална телевизия предлага и промени в дребните канали на медията. Една от концепциите на Иван Гарелов е преместването на централната емисия " По света и у нас " в 19:00 часа.

Костадин Каменаров, който също е водещ и някогашен новинар в Българска национална телевизия, залага на действителни хрумвания и консервативно финансиране, тъй като бюджетът е непълен за Българска национална телевизия.

Последният претендент, позволен от Съвет за електронни медии за чуване за поста общоприет шеф на Българска национална телевизия, е Емил Кошлуков, който съобщи, че би трябвало да има механизми, с които Българска национална телевизия да може да се оправи с комерсиалните малките екрани, като по едно и също време с това да резервира своята социална задача - да дава отговор на потребностите на цялото общество.

Утре новият началник на Българска национална телевизия ще стане прочут.

ОЧАКВАЙТЕ ПОДРОБНОСТИ В БЛИЦ!
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР