Съветът за електронни медии допусна до изслушване и шестимата кандидати

...
Съветът за електронни медии допусна до изслушване и шестимата кандидати
Коментари Харесай

СЕМ допусна до изслушване и шестимата кандидати за генерален директор на Българското национално радио

Съветът за електронни медии позволи до чуване и шестимата претенденти за общоприет шеф на Българското национално радио. Това са Антон Митов, Андон Балтаков, Александър Велев, Митко Димитров, Даниела Манолова и Жени Гаджалова.

"Професионалната, управническа и организационна подготвеност на претендентите е потвърдена в техните документи. Моето предложение е претендентите да бъдат изслушани, както и до момента, по реда на постъпване на техните документи в Съвет за електронни медии ", съобщи ръководителят на Съвет за електронни медии София Владимирова.

Изслушванията ще се проведат на 20-и и 21-ви януари, а изборът ще бъде на 22-ри. От Съвета за електронни медии обявиха, че ще държат на вижданията на претендентите за финансирането на БНР като социална медии.

Съветът за електронни медии би трябвало да прегледа на днешното си съвещание и промени в Закона за радиото и малкия екран, импортирани от депутати от Българска социалистическа партия, които засягат финансирането на Българското национално радио и Българската национална телевизия. Членовете на регулаторния орган ще обсъдят и отчет на профилираната си администрация по импортирания на 5 декември предходната година от Антон Кутев и група леви народни представители план за промени в Закона за радиото и малкия екран. С него се предлага нов модел на финансиране на публичните медии, а точно дотация от държавния бюджет в размер на 1,5 промила от Брутният вътрешен продукт.

Подчертава се, че моделът на финансиране не може да е основан на такса от потребителя, която, на процедура, е неприложима по метода, по който е заложена през 1998 година Вносителите упорстват най-накрая да бъде конституиран фонд "Радио и телевизия " и точно към него да се превеждат обществените средства. Със специфична наредба се задължава Съвет за електронни медии до края на 2020 година да дефинира състава на Фонда.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР