Съветът за електронни медии днес изслуша генералния директор на БНТ

...
Съветът за електронни медии днес изслуша генералния директор на БНТ
Коментари Харесай


Съветът за електронни медии днес изслуша генералния директор на БНТ Константин Каменаров и част

Съветът за електронни медии през днешния ден изслуша генералния шеф на Българска национална телевизия Константин Каменаров и част от Управителния съвет на медията по отношение на визията за развиване на малкия екран в идващите три години. Това бе част от уговорката му, който той пое с концепцията си за Българска национална телевизия и неговото назначение като началник на публичната медия. 

По време на чуването бе коментиран и въпросът с програмния шеф на Българска национална телевизия Емил Кошлуков и предаването " Денят стартира с просвета ". Какво стана по време на диалога сред Съвет за електронни медии и Каменаров вижте тук.

В идващите три години Българска национална телевизия ще претърпи смяна посредством пренареждане на програмата, тъй че феновете да имат " късмет да останат " пред екрана, мощните излъчвания ще бъдат развити, както и онлайн наличието на Българска национална телевизия с нова платформа, за която от УС на Българска национална телевизия пред Съвет за електронни медии дадоха малко информация - че " работят интензивно по нея ". 

" Ще менажираме аудиторията вярно "

Един от главните проблеми в Българска национална телевизия сега, а и постоянно е било по този начин - това е програмата. Зрителите в никакъв случай не знаят какво и по кое време дават и такова мнение споделиха Каменаров и екипа му. Именно в тази тенденция ще се работи, с цел да може фенът да получи " късмет " да остане пред екрана. 

За образец бе дадена следобедната стратегия на Българска национална телевизия, в която предаванията се редуват по този начин - вести, детско предаване, журналистика, детско предаване, вести. Това няма да продължава по този начин, безапелационни бяха от Българска национална телевизия и в този пояс ще има най-големи промени. 

Следобедната стратегия ще бъде тотално пренаредена, като ще има самостоятелен пояс за деца, с цел да може програмата да " следва фена ". 

В момента от Българска национална телевизия работят интензивно по новия ТВ сезон през есента. Най-усилена работа ще се прави в идващите 2-3 месеца, сподели Каменаров, а през есента ще бъде разгласен и " новият старт ".

Утвърдени излъчвания като " Денят стартира с просвета " ще останат на местата си в програмата, само че условието на управата е те да станат по-динамични и по-близки до аудиторията

" Това, че са потребни и сполучливи, не значи, че те не подлежат на еволюция и развиване ", сподели генералният шеф на Българска национална телевизия. 

В тригодишната визия, показана през днешния ден, бе споделено пред Съвет за електронни медии, че от Българска национална телевизия желаят да наблегнат на инфотеймънт наличието - предаванията хем да развличат, хем да осведомят. В идващите лета националната телевизия ще сътвори и нови продукции от този род. 

" Обществената телевизия е с невисок рейтинг, точно тъй като е прекомерно социална и има потребност от оптимизация ", безапелационен бе Каменаров.

Българска национална телевизия Свят е каналът, оставен встрани. В него коренни промени няма да има. Българска национална телевизия HD ще бъде напълно състезателен канал, като в диалога за спортната телевизия Каменаров се оплака, че тази година съвсем 10 пъти е повишена цената на правата за зимната Олимпиада. 

Ще бъде основан и канал за просвета и обучение, който ще употребява излъчвания, продуцирани от и за Българска национална телевизия, както и купени външни продукции. 

Каменаров и екипът му имат хрумвания за икономическо бизнес предаване, както и в края на годината се чака да бъде оповестено предаване от младежи вид - като съревнование или куиз. То ще бъде за гимназисти от горни класове, детайлности за него ще има евентуално преди новия сезон тази есен. 

Относно финансовата част във визията си Каменаров сподели, че моделът ще бъде заменен, тъй че нещата да се вършат съгласно парите, с които медията разполага. Това изявление повдига въпроса до момента по какъв начин са харчени парите, само че подобен не бе заложен по време или след съвещанието. Каменаров се похвали, че от идването му и полученото в допълнение субсидиране в края на годината малкия екран е към този момент с чисти задължения. 

Видно от настроенията измежду членовете на Съвет за електронни медии концепцията на Каменаров им е харесала и е била " извънредно професионална ". Членовете на Съвета нямаха особени забележки към визията за Българска национална телевизия. Очаква се от Съвет за електронни медии в околните дни, посредством писмо, да утвърдят визията за развиване на публичната телевизия. 
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР