Съветът Русия-НАТО трябва да се проведе на 12 януари, съответното

...
Съветът Русия-НАТО трябва да се проведе на 12 януари, съответното
Коментари Харесай

Стана известна датата на преговорите между Русия и НАТО

Съветът Русия-НАТО би трябвало да се организира на 12 януари, съответното решение взе генералният секретар на Северноатлантическия алианс Йенс Столтенберг, оповестиха медиите, базирайки се на източници. Столтенберг е взел това решение като ръководител на съвета, сподели събеседник на Анадолската организация в НАТО.

„ Ние сме в контакт с Русия по този въпрос ", добави той.

За същата дата е планувана среща на началниците на генералните щабове на страните от НАТО в Брюксел.

Говорителят на Министерството на външните работи Мария Захарова означи, че главните въпроси в идните договаряния със Съединени американски щати и НАТО са неразширяването на НАТО и непоявяването на оръжия, застрашаващи сигурността по границите на Русия.

Припомняме, че съветското външно министерство популяризира два плана на документа за даване на правни гаранции за сигурност от Съединени американски щати и страните членки на НАТО. Проектът за контракт със Съединени американски щати и съглашението с алианса бяха показани на американската страна на 15 декември на среща в съветското външно министерство.

На конференция президентът Владимир Путин, отговаряйки на въпрос на публицист от SkyNews по отношение на " опцията за офанзива " от страна на Русия против Украйна, сподели, че Москва не заплашва никого, за разлика от западните страни. Той напомни продължаващото разширение на НАТО на изток до съветските граници и прикани за гарантиране на " безусловна " сигурност за страната.

източник: /Pogled.info/
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР