Съветът по въпросите, свързани с континентален Китай (МАС), призова Пекин

...
Съветът по въпросите, свързани с континентален Китай (МАС), призова Пекин
Коментари Харесай

Съветът по въпросите, свързани с континентален Китай, призова за мирно разрешаване на конфликта между Тайван и Китай

Съветът по въпросите, свързани с континентален Китай (МАС), прикани Пекин да промени „ остарелия си метод на мислене “ и да отхвърли концепцията за навлизане и борба, откакто Китайската комунистическа партия (ККП) направи опълчването на независимостта на Тайван част от своята партийна конституция.

Новият лидерски състав на ККП би трябвало да се откаже от настройката за борба и да позволи разликите си с Тайван по кротичък, обективен и реален метод, се споделя в изказването на МАС.

Поддържането на мира и стабилността в Тайванския пролив е споделена отговорност и на двете страни на пролива.

Изявлението бе в отговор на промените в устава на партията, които бяха признати по време на двадесетия Национален конгрес на ККП.

Сред промените по отношение на Тайван, който Пекин смята за част от своята територия, е обещанието на ККП да построи съвременна войска, с цел да подсигурява използването на модела „ една страна, две системи “ и твърдо да се опълчи на независимостта на страната.

Съгласно поправката, ККП даде обещание да ускори възприятието за единение измежду всички жители, в това число хората в Хонконг, Макао, Тайван и оттатък океана, с цел да улесни националното обединяване в сходство с формулата „ една страна, две системи “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР