Съветът по сигурността към Министерския съвет се събира под ръководството

...
Съветът по сигурността към Министерския съвет се събира под ръководството
Коментари Харесай

В МС обсъждат българската реакция по случая "Скрипал"


Съветът по сигурността към Министерския съвет се събира под управлението на премиера Бойко Борисов през днешния ден, с цел да разиска каква да бъде българската реакция по случая "Скрипал". На съвещанието ще бъде изслушан посланикът ни в Москва Бойко Коцев, съобщи кореспондент на БГНЕС.

В съвещанието ще вземат участие представители на държавното управление, на службите и на президента.

Във вторник, Борисов разпореди посланикът ни в Москва Бойко Коцев да се върне в България за съвещания. Посланикът се прибра в София в сряда, през днешния ден ще бъде изслушан от Съвета по сигурността. До момента, България не е взимала решение да експулсира съветски дипломати от страната поради случая с двойния сътрудник във Англия. Миналия петък Борисов разяснява от Брюксел, че има единствено „ огромна възможност “, само че не и цялостни доказателства за това дали Скрипал е токсичен по разпореждане на съветските управляващи. "Докато съществува високата степен, а нямаме доказателства, не можем да преминем по този въпрос. Казах, че смекоалиция и едва ли ще реализираме единодушие с съдружните сътрудници, а и вие знаете, че след визитата на съветският патриарх в България, настроенията в България не са в тази посока", бе коментарът на премиера в Брюксел.

Вчера вторият в ГЕРБ - Цветан Цветанов, аносира, че българската позиция би трябвало да е солидарна с тази на сътрудниците и на Англия. /БГНЕС
Източник: bgnes.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР