Съветът по правата на човека в ООН избра днес посланик

...
Съветът по правата на човека в ООН избра днес посланик
Коментари Харесай

Коли Сек от Сенегал е новият президент на Съветът по правата на човека в ООН

Съветът по правата на индивида в Организация на обединените нации избра през днешния ден дипломат Коли Сек, непрекъснат представител на Сенегал в Организация на обединените нации в Женева, да извършва функционалностите на президент с едногодишен мандат , започващ на 1 януари 2019 година, оповестява Организация на обединените нации.

Сидики Каба, министър на външните работи на Република Сенегал, който се обърна към Съвета, съобщи, че днешният избор е тъкмо пет десетилетия след първото сенегалско председателство на Комисията по правата на индивида . Оттогава правата на индивида се нареждат като основен детайл в системата на Организация на обединените нации.

Във време, когато провокациите в сигурността, рецесията на мултилатерализма, ръководството на миграционните потоци и ускоряването на изменението на климата заплашват бъдещето на човечеството , е от решаващо значение Съветът за човешки права да остане място на вяра, разговор и съдействие - вяра за всички хора на света, разговор сред членове и съдействието сред страните и всички останали участници в интернационалната общественост. " Няма развиване без мир, без господство на закона без сигурност и на първо място без народна власт, без да се зачитат правата на индивида ", добави той.

Коментирайки назначението му за президент през идната година, дипломат Сек съобщи: " С оглед на непрестанно изменящите се провокации, които бушуват в Съвета и очакванията, които продължава да повдига, Съветът може и би трябвало да се оправи по-добре. За тази цел би трябвало да укрепим взаимното доверие и да създадем по-спокойна атмосфера в границите на Съвета, която да благоприятства взаимното изслушане , динамичния компромис и градивното съдействие. Всички би трябвало да работим дружно, с цел да бъде Съветът орган за предварителна защита и бърза реакция , кадърен да се оправи с многочислените и съществени нарушавания на човешките права, които провокират нашата съвест и изискват нашите дейности. Изправени пред тези нарушавания, възмущението не е задоволително, ние също би трябвало да действаме ", разяснява Коли Сек.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР