Съветът ни продължи повече от 2 часа. За съжаление третият

...
Съветът ни продължи повече от 2 часа. За съжаление третият
Коментари Харесай

Симеонов остава вицепремиер, Каракачанов няма да му иска оставката, защото бил неправилно разбран

Съветът ни продължи повече от 2 часа. За страдание третият ни сътрудник не пристигна.

Това сподели пред публицисти министърът на защитата Красимир Каракачанов след приключването на съдружния съвет на Обединени патриоти, на който трябваше да се вземе решение за бъдещето на Валери Симеонов. "Г-н Валери Симеонов изясни обстойно и нашироко какво е желал да каже и че не е желал да обиди майките. Днес на празника на Вътрешна македонска революционна организация обясних моето мнение. Корнелия Нинова ме прикани аз да стана индивида, който да изиска оставката на Валери Симеонов. Само мисълта, че по този начин мога да смъква държавното управление и да върна на власт Българска социалистическа партия и Движение за права и свободи ме отврати. Ако изгоним НФСБ от ръководството, би трябвало да пристигна Марешки, което е неприемливо. Аз обясних на Валери Симеонов, че не бих приказвал такива неща и не бих се изказал по този начин. Не това е най-важното. Най-важното е, че държавното управление си прави работата. Полагаме всички старания за майките на деца с увреждания. Увеличваме пенсии, заплати. Не мога да си разреша да бутна държавното управление и не поддържам концепцията за оставка на Валери Симеонов ", безапелационен беше Каракачанов.

"Според нас обединението в последните 6-7 месеца не работи. Не би трябвало да занимаваме обществото с неща, които нямат нищо общо с работата в обединението и в програмата на Оперативна програма, както и програмата за ръководство. Нямаме никакво желание да се разправяме с третия съдружен сътрудник, само че това в действителност бяха изгубени 6-7 месеца. За мен обединението Оперативна програма съществува, само че има съществени проблеми в връзката ", добави той.

"Коалицията е сътавена за присъединяване в парламентарни избори. Тя се гради на съдружно съглашение, което не е нарушено, само че не се съблюдава, в това число и през днешния ден ", сподели от своя страна Валери Симеонов. "Писахме и се опитахме да извикаме нашия сътрудник. Факт е, че през днешния ден имаше съвет. Значи обединението съществува. Ние отново ще поканим "Атака " на съвет и ще поставяме добранамерени старания да си решаваме проблемите посредством разговор, а не през медиите и да занимаваме обществото. Само депутатите от НФСБ отдръпнаха доверието си от Волен Сидеров като ръководител на ПГ. Това може да се промени, след съвещание на парламентарната група. Ние не сме нарушили нашето съглашение, а още по-малко съглашението за ръководство с ГЕРБ. Нормално е да ми желаят оставката, само че и през вчерашния ден обясних, че това може да стане, в случай че съдружните сътрудници ми изискат оставката. Не знам по кое време ще се събере огромният съдружен съвет. И сега Бойко Борисов не е в България. Не съм сигурен по какъв начин ще гласоподава "Атака " за вота на съмнение, само че не съм сигурен по какъв начин ще гласоподават и Движение за права и свободи, и Воля, и Българска социалистическа партия ", сподели още вицепремиерът

"Валери Симеонов не е урод. Валери Симеонов не е приказвал против децата. Вече обясних какво съм желал да кажа. Прочетето го деликатно. Аз не съм звяр. Аз виждам какви са децата. Не желая да се изяснявам. Хората, като прочетат деликатно каво съм споделил, ще схванат какво съм имал поради. Не може да се вадят две фрази от подтекста. Между тях имаше още 13 думи. Аз не съм урод. Как да се извиня, че не съм вярно свестен? Ясно е, че децата са заболели и са инвалиди, както ми е ясно, че тези майки получиха всичко, което желаеха. Не мога да схвана, откакто са задоволени твоите претенции и си получил 150 млн. повече, за какво продължаваш да протестираш ", оправда се Симеонов за репликите си "кресливи дами " и "уж заболели деца ".

"Аз познавам Валери Симеонов най-добре. Не желая да кажа, че хората не могат да стачкуват, само че и Българска социалистическа партия, и омбудсманът, и лицата, които стачкуват против всяко едно държавно управление, политизираха митинга ", разкри Каракачанов.

"Искам да кажа още две думи. Тези хора се държаха доста обидно на нашите срещи, когато се обсъждаха законите за хората с увреждания. Викаха след мен и Коралски, че сме убийци. Факт е, че законите ще бъдат признати. Парите се усилват със 150 млн. лв.. Правителството си прави работата ", приключи Валери Симеонов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР