Съветът на управляващата коалиция обсъжда тази вечер предоставянето на военна

...
Съветът на управляващата коалиция обсъжда тази вечер предоставянето на военна
Коментари Харесай

Коалиционният съвет обсъжда предоставянето на военна помощ за Украйна

Съветът на ръководещата коалиция разисква довечера даването на военна помощ за Украйна. 

Утре Народното събрание ще разиска даването на военнотехническа помощ за Украйна. Внесени са три проекторешения - от " Продължаваме Промяната ", от ГЕРБ-СДС и от " Демократична България ".

Преди дни ръководителят на Българска социалистическа партия, вицепремиер и министър на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова предизвести, че ще изоставен ръководещата коалиция, в случай че Министерският съвет гласоподава оръжие за Украйна. 

Миналата седмица представители на ръководещата коалиция бяха на посещаване в Киев и се срещнаха с президента на Украйна Володимир Зеленски. Българска социалистическа партия не изпрати собствен представител в българската делегация в Украйна, водена от министър-председателя Кирил Петков. След завръщането си, министър председателят изясни, че Зеленски е помолил за ремонт на оръжието, което страната към този момент има.

Тази вечер Станислав Балабанов удостовери, че президентът на Украйна не е изискал военна помощ, а ремонт на военна техника в България. Той удостовери също, че се планува Народното събрание да даде мандат на Министерския съвет (МС) да взема решение за помощ за Украйна. 

Вицепремиерът Гроздан Караджов изясни, че участва на съдружния съвет, тъй като от Има Такъв Народ са решили, че ще има един представител на парламентарната група и един от изпълнителната власт. 

По-рано през днешния ден управлението на Българска социалистическа партия и на ПГ на левицата, дружно с сътрудниците в обединението " Българска социалистическа партия за България " се събраха на общо съвещание по отношение на " позиция по експорт на оръжия за Украйна и газовите доставки за България ". 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР