Съветът на прокурорите в Северна Македония единодушно освободи специалния прокурор

...
Съветът на прокурорите в Северна Македония единодушно освободи специалния прокурор
Коментари Харесай

В Северна Македония уволниха специалният прокурор Катица Янева

Съветът на прокурорите в Северна Македония единомислещо освободи специфичния прокурор Катица Янева, която е трети обвинен по делото „ Рекет ” и е в ареста. Всички осем члена на Съвета на изключителното съвещание гласоподаваха за нейното уволняване, осведоми МИА.
Като причина е посочено " непрофесионално, нелегално и повърхностно държание ", сподели ръководителят на Съвета на прокурорите Колевски.
Процесът на уволняване на Янева стартира на 5 септември, когато комисията за избори и назначения при затворени врата единомислещо и без диспути стигна до заключението да предложи на Народното събрание да освободи Янева.
Парламентът на Република Северна Македония, което в границите на 112-ата си сесия освободи специфичния прокурор Янева със 102 гласа „ за “, без въздържал се и срещу. 27 членове на малцинствените общности гласоподаваха в поддръжка на решението.
Веднага след сесията ръководителят на Народното събрание Талат Джафери подписа предлагането за уволняване и го препрати на Съвета на прокурорите, който удостовери решението за уволнението на изключителна сесия.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР