Съветът на ООН (UNHRC) по правата на човека трябва да

...
Съветът на ООН (UNHRC) по правата на човека трябва да
Коментари Харесай

ООН с резолюция за оръжейно ембарго над Израел и разследване на военни престъпления

Съветът на Организация на обединените нации (UNHRC) по правата на индивида би трябвало да гласоподава по-късно през днешния ден резолюция, която ще призове за оръжейно ембарго против Израел и ще сътвори непрекъсната комисия за определяне на обстоятелства, която да го проверява за
Ако бъде утвърдена на специфична сесия на 47-членния UNHRC, анкетната комисия ще стартира да преглежда произшествия, които са се случвали както преди, по този начин и след 13 април 2021 година Решението за апел за такава сонда е провокирано от 11-дневната война сред Израелските отбранителни сили (ИОС) и „ Хамас “ и беше импортирано от Палестинската администрация и Пакистан от името на Организацията за ислямско съдействие.
Това ще бъде първият път, когато UNHRC основава непрекъсната задача за определяне на обстоятелства във връзка с която и да е държава-членка на Организация на обединените нации, заяви „ Джерусалем Пост “.
UNHRC към този момент приканва годишно за оръжейно ембарго против Израел. Новата резолюция е в допълнение към този годишен текст.
Този нов текст „ приканва всички страни, когато преценяват, в сходство с използваните национални процедури и интернационалните отговорности и стандарти, че съществува очевиден риск такива оръжия да бъдат употребявани за улеснение на съществени нарушавания или злоупотреби на интернационалните разпореждания за правата на индивида или съществени нарушавания на интернационалното филантропично право. "
 Франция вижда заплаха от апартейд в Израел Франция вижда заплаха от апартейд в Израел
Френският външен министър Жан-Ив Льо Дриан предизвести в неделя за риска от " дългогодишен апартейд " в Израел, ако палестинците не...
Специалната сесия на UNHRC за Израел е 30-тата, която той организира от основаването си през 2006 година Това е деветата такава сесия, която организира за Израел.
Сред плануваните лектори са висшият комисар на Организация на обединените нации за правата на индивида Мишел Бачелет, специфичният докладчик за палестинските територии Майкъл Линк, докладчик на Центъра за правата на индивида, израелския дипломат към Организация на обединените нации в Женева, външния министър на Палестина и публицисти.
Десетки страни ще имат обръщения, в това число държави-членки на Организация на обединените нации по правата на индивида и трети страни. Съединените щати не са членове на UNHRC, само че понастоящем избраха да не вземат думата в ролята на наблюдаващ.
В обръщението си към съвета Бачелет предизвести, че израелските дейности по време на 11-дневната война в Газа, завършила на 21 май, могат да " съставляват военни закононарушения ".
Тя се съгласи, че „ в Южен Израел и че неговите „ ракети са били безразборни и не са създали разлика сред военни и цивилни обекти и потреблението им по този метод съставлява очевидно нарушаване на интернационалното филантропично право “. „ Такова нарушаване включва изстрелването на ракети от цивилните региони на „ Хамас “, сподели тя. " Действията на едната страна обаче не освобождават другата от нейните отговорности по интернационалното право ", изясни Бачелет.
 Джо Байдън убеждавал Нетаняху да приключи интервенцията в Газа Джо Байдън убеждавал Нетаняху да приключи интервенцията в Газа
При разпалването на спора в Близкия изток американският президент Джо Байдън поддържа дейностите на Израел в обществените си изявлени...
Тя сложи под подозрение изказванието на Израел, че постройките, които той е разрушил в Газа, са били цели на „ Хамас “, обяснявайки, че " не сме виждали доказателства в това отношение ".
Тя добави: " Няма подозрение, че Израел има право да пази своите жители и поданици. Палестинците обаче също имат права. Същите права. "
От палестинската общественост упрекнаха Израел в опит да измести палестинците и да ги изгони от града, с цел да могат кварталите, в които живеят, да бъдат превърнати в еврейски.
Според тях „, който убива деца, и интернационалната общественост го предизвиква да преследва военни закононарушения и да сътвори " режим на апартейд. Коренът на насилието е окупацията на Израел на палестинска територия “.
„ Заселниците би трябвало да бъдат включени в листата на терористите и да бъдат наложени политически и стопански наказания на Израел до края на " окупацията ", сподели техен представител.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР