Съветът на ООН по правата на човека одобри днес резолюция

...
Съветът на ООН по правата на човека одобри днес резолюция
Коментари Харесай

ООН изпраща независима международна комисия, която да разследва сблъсъците в Газа

Съветът на Организация на обединените нации по правата на индивида утвърди през днешния ден резолюция за изпращане на интернационален екип, профилиран във военни закононарушения, в Ивицата Газа, с цел да проверява нарушавания при неотдавнашните конфликти там, предадоха международните организации, представени от Българска телеграфна агенция.

С 29 гласа "за ", 2 "против " и 14 въздържали се съветът одобри резолюция, в която се приканва за "спешно изпращане на самостоятелна интернационална комисия ", която да проверява хипотетични нарушавания и малтретиране по време на конфликтите сред израелската войска и участници в всеобщите палестински демонстрации на цивилни, почнали на 30 март 2018 година Съединени американски щати и Австралия гласоподаваха срещу. Сред въздържалите се бяха Германия, Англия, Япония, Швейцария и Грузия. Германия, Австралия и Унгария обявиха, че не могат да поддържат резолюцията, тъй като тя не отразява правилно ролята на Палестинската автономност и "недържавни участници " - завоалирано споменаване на Хамас.

Израелското външно министерство отхвърли в изказване вота на съвета на Организация на обединените нации като сподели, че този орган е преднамерен против еврейската страна и в него господстват "лицемерието и парадоксът ". "Отново и още веднъж, съветът подценява същинските нарушавания на човешките права в света ", се споделя в изказването.

"Вместо това, той избира да атакува единствената народна власт в Близкия изток ". Израелското външно ведомство акцентира, че израелските бойци работят законно в Газа и страната има професионална и самостоятелна правосъдна власт.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР