Съветът на ООН по правата на човека настоява да попречи

...
Съветът на ООН по правата на човека настоява да попречи
Коментари Харесай

Организацията на обединените нации предприема действия, за да попречи на Алабама да извърши първата в Америка екзекуция с азотен газ

Съветът на Организация на обединените нации по правата на индивида упорства да попречи на Алабама да извърши първата в Америка екзекуция с азотен газ по-късно през януари.

Кенет Юджийн Смит е плануван да бъде екзекутиран на 25 януари, само че специалистите на Организация на обединените нации настояват, че няма доказателства, които да допускат, че азотният газ няма да „ докара до мъчителна и унизителна гибел “.

Докато специалистите на Организация на обединените нации не предложиха доказателства, че азотната хипоксия би довела до страдалчество, те настояват, че изтезанията с азотен газ могат да нарушат Конвенцията на Организация на обединените нации против изтезанията и други съглашения на Организация на обединените нации, по които Съединени американски щати са страна.

Експертите – Морис Тидбол-Бинц, Алис Джил Едуардс, Тлаенг Мофокенг и Маргарет Сатъртуейт – продължиха да показват разочарованието си от Съединени американски щати за продължаването на практиката на смъртно наказване.

Съветът на Обединените народи по правата на индивида упорства да спре Алабама да извърши първата екзекуция с азот в Америка по-късно през януари....

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР