Съветът на федерацията - горната камара на парламента в Русия,

...
Съветът на федерацията - горната камара на парламента в Русия,
Коментари Харесай

Игор Краснов е новият главен прокурор на Руската федерация

Съветът на федерацията - горната камара на Народното събрание в Русия, единомислещо назначи през днешния ден Игор Краснов за основен прокурор на Руската федерация, заяви ТАСС.

Четирийсет и четиригодишният генерал-лейтенант от правосъдната система бе номиниран за поста от президента Владимир Путин. Като заместник-началник на федералното разследване Краснов отговаряше за Главното ръководство за следствие на изключително значимите случаи и за Главното следствено ръководство.

Сред дилемите на прокуратурата в Русия през днешния ден е оптимално да отслаби корупцията в страната " посредством излекуване на правната среда и като реагира твърдо на всевъзможни корупционни прояви ", уточни Игор Краснов пред съветските сенатори.

В разгара на измененията след оставката на държавното управление и препоръчаните промени в Конституцията Путин реши да смени авторитетния основен прокурор Юрий Чайка.

68-годишният Чайка през вчерашния ден бе освободен от служба по отношение на прекосяване на друга работа. По-късно стана ясно, че Путин му е предложил да стане пълномощен представител на президента в Севернокавказкия федерален окръг. Министър на правораздаването от 1999 до 2006 година, Чайка бе считан за един от най-влиятелните хора в Русия и значима част от съветската правосъдна система още от идването на Путин на власт. През последните години той беше упрекван от опозицията, че по време на професионалната си кариера е натрупал огромно персонално благосъстояние, което Чайка отхвърля.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР