Съветът на Европейския съюз удължи рестриктивните мерки срещу сирийския режим

...
Съветът на Европейския съюз удължи рестриктивните мерки срещу сирийския режим
Коментари Харесай

ЕС удължи санкциите срещу Сирия до 2020 г., боевете при Идлиб продължават

Съветът на Европейския съюз удължи рестриктивните ограничения против сирийския режим до 1 юни 2020 година, се споделя в известие на Съвета.
Като причина за решението се акцентират хипотетични " репресии " против цивилното население в страната, се показва в известието.
Съветът отстрани имената на петима умряли от листата, една компания, която е прекратила активността си, а също по този начин и една компания, която повече не попада под рестрикциите, защото няма база.
В листата са включени 270 души и 70 компании, на които им се не разрешава да пътуват на територията на Общността и им се замразяват активите.
Като цяло глобите засягат износа на нефт от Сирия, някои вложения, активите на Сирийската централна банка в Европейски Съюз, както и импорт на някои технологии и съоръжение.
Междувременно боевете в сирийските провинции Идлиб и Латакия не престават с изменчив триумф. Сирийската войска се придвижи няколко километра на север от град Шария.
В Латакия пък диверсионни групи на групировката Хурас Ад Дин (призната от Айман Зауахири за " формален " клон на Ал Кайда в Сирия) е изненадала пост на сирийската войска, като се оповестява за доста убити и ранени сирийски бойци.
Видео компилация от боевете в Голям Идлиб през последните дни:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР