Съветът на Европейския съюз ще заседава извънредно утре за осигуряването

...
Съветът на Европейския съюз ще заседава извънредно утре за осигуряването
Коментари Харесай

Съветът на ЕС се събира извънредно за осигуряването хуманитарна помощ за Украйна

Съветът на Европейския съюз ще заседава изключително на следващия ден за обезпечаването на филантропична помощ за Украйна.

Испания към този момент съобщи подготвеност да даде 20 тона помощи. Белият дом изиска от Конгреса да отпусне повече от 6 милиарда $ за Украйна, от които близо половината за филантропична поддръжка.В доста градове в Европа и света за следващ ден имаше многохилядни митинги против съветската военна атака, само че също и алегорични прояви на съпричастност.

В синьо и жълто блестна Айфеловата кула в Париж в символ на взаимност с народа на Украйна.

Футболният клуб Атлетико Мадрид избра да освети стадиона си в цветовете на украинското знаме и посланието " Спрете войната ".

Солидарност и в Организация на обединените нации, където членове на Съвета за сигурност разпънаха знамето на Украйна пред гоблена на Пикасо " Герника ". Една от най-известните произведения на испанския художник е считана за най-въздействащата и трогателна антивоенна картина в историята.

За следващ ден имаше митинги против съветската инвазия в Украйна, в това число в самата Русия. В центъра на Москва и Санкт Петербург се стекоха хиляди протестиращи. Съобщава се за осъществени десетки арести.

В Грузия хората се събраха пред постройката на държавното управление в символ на противоречие с отхвърли на управляващите да наложат наказания против Русия. По-късно украинският президент Зеленски благодари на грузинския народ за поддръжката.

Около 2500 души в Мюнхен показаха опасенията си, че войната може да се разрасне.

" Страхуваме се за нашите братя, сестри, близки. Всички тук се опасяват, че войната може да се популяризира в Европа. 80 години имаше мир и внезапно още веднъж война в Европа ", споделя Щефан.

Стотици стачкуваха против съветската експанзия и в Лондон. Сред настояванията им беше налагането на повече наказания против Владимир Путин и неговия режим.

Днес антивоенна проява имаше и пред постройката на Организация на обединените нации в Женева.На Таймс Скуеър в Ню Йорк също се оповестиха срещу войната.

" Аз съм съветски жител и в действителност се срамя от страната си и за това че Путин стартира тази безумна война ", сподели Павел Мезенцев, съветски жител.

" Семейството ми е в Киев, сестра ми и дребните ѝ деца. Те се опасяват за живота си ", съобщи Саша Копейко, някогашен гражданин на Киев.

Протести имаше още в Япония и Австралия.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР