Съветът на Европейския съюз прие заключения относно становището на Комисията

...
Съветът на Европейския съюз прие заключения относно становището на Комисията
Коментари Харесай

ЕС: Босна и Херцеговина не изпълнява политическите критерии за членство

Съветът на Европейския съюз одобри изводи по отношение на мнението на Комисията за кандидатурата на Босна и Херцеговина за участие в Европейски Съюз, като уточни, че страната към този момент не извършва политическите критерии, оповестиха през днешния ден босненските медии, оповестява " Канал 3 ".

В своите изводи Съветът на Европейски Съюз приканва изпълнителните и законодателните органи на всички равнища на ръководство да стартират да се занимават с главните цели, избрани в мнението на Комисията, оповестено на 29 май.

„ Съветът приветства мнението на Европейската комисия по отношение на молбата на Босна и Херцеговина за участие в Европейски Съюз. Съветът е осведомен, че сега Босна и Херцеговина не извършва в задоволителна степен политическите критерии от Копенхаген и че би трябвало да се положат обилни старания за подсилване на нейните институции, с цел да се подсигурява народна власт, господство на закона, права на индивида и ценене и отбрана на малцинствата ", се споделя в заключителното мнение.

По отношение на икономическите критерии БиХ е постигнала известна степен на макроикономическа непоклатимост, само че основаването на функционираща пазарна стопанска система и конкурентоспособност на общия пазар към момента са в начален стадий. БиХ би трябвало да усъвършенства своите резултати при осъществяване на отговорностите по Споразумението за стабилизиране и асоцииране. Като цяло БиХ е в начален стадий, когато става въпрос за готовността й да извърши отговорностите за участие в Европейски Съюз и следва доста да усъвършенства процеса на усъгласуване с правото на Европейски Съюз и използването и на съответното законодателство. 

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУК  0  0 CollectoRitioner (преди 1 минута) Рейтинг: 3182 | Одобрение: -6443 Трябва да приемем всичките Балкани и да оставим ватенките на изсъхнало!!!!A COLLECTIONER OF RARE ARTEFACTS/OBJECTS (PAINTINGS, ANCIENT ASIAN SWORDS) AND A COLLECTOR OF ENVY. Напиши коментарИме:Коментар:
`` Последни вести `` реклама
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР