Съветът на Европейския съюз прие рамка за ограничителни мерки в

...
Съветът на Европейския съюз прие рамка за ограничителни мерки в
Коментари Харесай

ЕС работи по санкции заради петролните игри в Източното Средиземноморие

Съветът на Европейския съюз одобри рамка за ограничаващи ограничения в отговор на нерегламентираните сондажни действия на Турция в Източното Средиземноморие. Рамката ще даде опция за санкциониране на лица или организации, виновни или участващи в изследванията за нефт в региона. Това написа електронното издание на атинския всекидневник Protothema, представено от организация " Фокус ".
Предвидените ограничения включват възбрана за пътешестване до Европейски Съюз и заледяване на активи за лица и блокиране на активи за субекти. Рамката за ограничаващи ограничения разрешава да се слагат под наказания:
- лица или организации, виновни за сондажни действия, свързани с изследването и производството на въглеводороди, които не са позволени от Кипър в границите на нейните териториални води, изключителна икономическа зона (ИИЗ) или континентален шелф;
- лица или организации, които дават финансова, техническа или материална поддръжка за горепосочените сондажни дейности;
-лица или организации, свързани с тях.
Решението е директно следствие от заключенията на Съвета от 14 октомври 2019 година, които бяха утвърдени от Европейския съвет на 17-18 октомври 2019 година Тогава Европейски Съюз удостовери цялостната си взаимност с Кипър във връзка с зачитането на суверенитета и суверенните му права в сходство с интернационалното право. Общността предложения Комисията и Европейската работа за външна активност да показват оферти за рамка за ограничаващи ограничения.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР