Съветът на Европейския съюз одобри тази нощ промяната в правилата

...
Съветът на Европейския съюз одобри тази нощ промяната в правилата
Коментари Харесай

Промяна в правилата за международните товарни превози

Съветът на Европейския съюз утвърди тази нощ смяната в разпоредбите за осъществяване на интернационалните товарни транспорти. Промените плануват до 2024 година всички камиони в Европейски Съюз да бъдат снабдени с специфични устройства - тахографи, които да управляват придвижването на им, по кое време водачите употребяват отмора или товарят и разтоварват. Предвижда се също по този начин водачите да употребяват седмичната си отмора отвън транспортните средства. Още за пакета от ограничения, който ще бъде обсъждан и в Европейския парламент - от кореспондента ни в Брюксел Десислава Апостолова.

Министърът на превоза Росен Желязков разяснява, че България е останала в графата на изчислените жертви във връзка с разпоредбите за интернационалните товарни транспорти. Той съобщи, че една от значимите червени линии за България въпреки всичко не е била прекрачена.
Росен Желязков, министър на превоза: Знаете, че ние не дойдохме с огромна кошница, не си тръгваме и с доста цялостна кошница. Това, което успяхме да реализираме е - първо ще стартира от положителната вест, беше да се преборим за цялостното изтриване на текста за прибиране на транспортното средство по страната на определяне.
По гледище на страни като Франция и Германия за интернационалните транспорти ще се ползва директивата за командированите служащи.

Българските водачи няма да могат да употребяват седмичните си почивки в кабината на транспортните си средства, а всеки четири седмици ще би трябвало да се прибират в страната.

Според евродепутата Петър Курумбашев, контрактуваното от министрите е неизгодно за България и следва тежка борба в Европарламента.
Петър Курумбашев, евродепутат от ПЕС: Искам да отбележа, че беше доста рано да думкаме тъпаните през май и да посрещаме Бойко Борисов на летището като цар Освободител, тъй като както виждате по-късно среднощно решение на Съвета на Европейски Съюз ние сме в доста тежко състояние, което ще се опитаме да смекчим като удар в Екологичен потенциал.
Депутатът Андрей Новаков се надява разглеждането на измененията в Екологичен потенциал да не бъде в границите на този на мандат.
Андрей Новаков - евродепутат ГЕРБ/EНП: От тук насетне остава да събираме колкото се може повече поддръжка в Екологичен потенциал, в случай че се стигне до гласоподаване, уповавам се в границите на този мандат да не преглеждаме тематиката, само че в случай че това се случи ще направя всичко по силата си да смекчим тези текстове или да отхвърлим пакета.
Министър Желязков разяснява, че след гласуванията в Екологичен потенциал, България ще реши дали има съображение да заведе дело в съда на Европейски Съюз за новите правила.
 Какъв ще е резултатът за българските превозвачи след новите правила в Европейски Съюз? Какъв ще е резултатът за българските превозвачи след новите правила в Европейски Съюз?
Българските интернационалните транспортни превозвачи обмислят митинги в Брюксел или Букурещ, в случай че измененията в пакета "Мобилност едно " бъдат признати окончате...
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР