Съветът на Европейския съюз договори нови правила за взаимното признаване

...
Съветът на Европейския съюз договори нови правила за взаимното признаване
Коментари Харесай

Съветът на ЕС договори взаимно признаване на заповеди за замразяване и конфискуване на активи

Съветът на Европейския съюз контракти нови правила за взаимното признание на заповедите за заледяване и конфискуване на активи. Новото законодателство има за цел да подсигурява ефикасното заледяване и конфискуване на незаконни активи в Европейски Съюз, се показва в известие на уеб страницата на институцията.

Онсовните детайли на разпоредбите, контрактувани от Съвета и Европейския парламент, включват:

- обединен правилник, покриващ заповедите за заледяване и конфискуване, директно използван в ЕС;

- общият принцип на взаимно признание, което значи, че всички правосъдни решения по наказателно-правни въпроси, взети в една страна от Европейски Съюз, ще бъдат непосредствено признавани и привеждани в действие въпреки това членка. Има стеснен брой учредения за непризнаване и неизпълнение;

- общоприети процедури, които да разрешат бързи и ефикасни дейности по заледяване и конфискуване;

- краен период от 45 дни за признание на заповедите за конфискуване и в незабавни случаи краен период от 48 часа за признание и 48 часа за осъществяване на заповедите за заледяване. Тези предели може да бъдат отсрочени, само че при прецизни условия;

- разпореждания, които да подсигуряват, че правата на жертвите да бъдат обезщетени се съблюдават в трансгранични случаи.

След удостоверение на политическото съглашение от Европейския парламент, текстът ще бъде публично признат от двете евроинституции.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР