Съветът на Европейската атлетика се съвещава он-лайн, а действащият президент

...
Съветът на Европейската атлетика се съвещава он-лайн, а действащият президент
Коментари Харесай

Добромир Карамаринов: Рим и Истанбул ще бъдат отлични домакини на европейски първенства


Съветът на Европейската атлетика се съвещава он-лайн, а настоящият президент на организацията Добромир Карамаринов води съвещанията от офиса в Лозана, Швейцария дружно с генералния шеф Кристиян Милц.

В първия ден (10 ноември) на разискванията на съвета столицата на Италия, Рим бе определена за град хазаин на европейското състезание през 2024-а година. Другият претендент бе полския град Катовице (Силесия), само че италианците бяха предпочетени. Полша ще бъде хазаин на еврошампионат в зала единствено след няколко месеца, когато в Торун ще се организира европейско състезание в зала от 5 до 7 март 2021-а година. Вратата за домакинство на Катовице остава отворена за последващи шампионати на Европейската атлетика.

“Ние сме радостни, че Рим ще бъде хазаин на европейското състезание през 2024-а година и благодарим на Катовице-Силесия, че се показаха с отлична кандидатура. – съобщи Карамаринов. – " Италия към този момент показва, че може да провежда отлично европейски шампионати за другите възрастови групи и мисля, че спортистите и почитателите с наслада ще пътуват до Рим през 2024-а година. "

Първото европейско състезание е проведено точно в италианския град Торино през 1934-а година, а Рим е домакинствал на европейско състезание през 1974-а година. Паметни ще останат и олимпийските игри във Вечния град през 1960-а и международното състезание през 1987-а, където Стефка Костадинова слага международния си връх в скока на височина неподобрен и до през днешния ден.

Турският мегаполис Истанбул бе определен за европейския шампионат в зала през 2023-а година на втория ден (11 ноември) от съвета.

По този мотив Карамаринов разяснява: " Истанбул показа отлична кандидатура на съвета и ние с наслада я одобрихме. Спортната база в Истанбул е измежду най-хубавите в Европа и ще помогне на спортистите да реализират оптимални резултати. Сигурен съм, че всички които дойдат в Истанбул за този шампионат ще усетят и прословутото турско гостолюбие. "

В залата " Атакьой сцена " се организира международния шампионат в зала през 2012-а година, където Наталия Добринска (Украйна) усъвършенства международния връх на петобой, който е отпред във безконечната класация и до момента.

Ето и огромните европейски шампионати за мъже и дами в идващите години:

2021 – Торун, Полша – зала

2022 – Мюнхен, Германия

2023 – Истанбул, Турция – зала

2024 – Рим, Италия

Световни шампионати за мъже и дами:

2021- Нанджинг, Китай – зала

2022 – Белград, Сърбия – зала

2022 – Юджийн, Съединени американски щати

2023 – Будапеща, Унгария

Олимпийски игри:

2021 – Токио, Япония

2024 – Париж, Франция

2028 – Лос Анджелис, Съединени американски щати

atletikabg.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР