Съветът на Европа (СЕ) е политическа международна организация на страните

...
Съветът на Европа (СЕ) е политическа международна организация на страните
Коментари Харесай

В Лондон е създаден Съветът на Европа

Съветът на Европа (СЕ) е политическа интернационална организация на страните от Европа (т.нар. „ Голяма Европа “ – 47 страни членки, за разлика от 28 страни членки на Европейския съюз), която работи за задачите на европейската интеграция. Организацията предизвиква съдействието сред всички страни в Европа в региона на правото, човешките права, демократичното развиване и културното съдействие. В организацията членуват 47 страни с 800 милиона души население и тя е изцяло независим орган, действителен настрана от Европейски Съюз. За разлика от Европейски Съюз, Съветът на Европа няма пълномощия да основава закони. Двете организации споделят общ байрак и химн.
Два от най-известните органа на Съвета на Европа са Европейският съд по правата на индивида, който ползва Европейска спогодба за отбрана правата на индивида и главните свободи и Съветът на европейската фармакопея, който залага стандартите за фармацевтичните артикули в Европа. Съветът на Европа е основал голям брой стандарти, харти и конвенции, които улесняват съдействието сред европейските страни.
Най-важните органи на Съвета на Европа са Комитетът на министрите, формиран от министрите на външните работи на всички държави-членки, Парламентарната асамблея, формирана от представители на парламентите на държавите-членки и Генералният секретар, който оглавява секретариата на Съвета на Европа. Комисарят по човешките права в границите на съвета има задача да спомага за спазването на човешките права.
Седалището на Съвета на Европа е ситуирано в Страсбург, Франция. Официалните езици са британски и френски език. Комитетът на министрите и Парламентарната асамблея употребяват за работни езици също немски, италиански и съветски език.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР