Съветът на Европа изрази в четвъртък своето "голямо безпокойство" и

...
Съветът на Европа изрази в четвъртък своето "голямо безпокойство" и
Коментари Харесай

Съветът на Европа осъди нарушенията на човешките права, извършвани от Русия в Крим


Съветът на Европа изрази в четвъртък своето "голямо безпокойствие " и "осъди нарушаванията на човешките права, осъществявани от окупационните управляващи на Русия против етническите малцинства " в Крим, съобщи Франс прес.

Комитетът на министрите, изпълнителният орган на Съвета на Европа, "потвърди, че не признава противозаконната анексия на Автономна република Крим и град Севастопол от Руската федерация ", се споделя в публично официално съобщение на най-голямата правозащитна организация на Стрия контитнент.

В него се отбелязва, че "под краткотрайната съветска окупация обстановката с правата на индивида в Крим се е влошила доста ", тъй като "множеството тежки нарушавания на правата на индивида и на интернационалното филантропично право не стават обект на бързи и ефикасни следствия ".

Съветът на Европа отбелязва като изключително комплицирано ситуацията на етническите малцинства на украинците и татарите след съветската анексия на Кримския полуостров през 2014 година

Затова Комитетът на министрите приканва Москва да анулира решението си, с което дефинира Асамблеята на татарите в Крим като екстремистка организация и не разрешава активността ѝ.

В по-общ проект "членовете на Комитета удостоверяват острото си наказание на въоръжената непровокирана и неоправдана експанзия на Руската федерация против Украйна, която взе хиляди цивилни жертви, направи милиони хора бежанци и опустоши страната ", добавя Българска телеграфна агенция.

По-рано този месец съветската Дума при, който планува да не бъдат прилагани решенията на Европейския съд по правата на индивида към Съвета на Европа, постановени след 15 март. Тогава Комитетът на министрите Русия от организацията в отговор на съветската инвазия в Украйна.

Източник: svobodnaevropa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР