Съветът на Европа изрази днес голямо безпокойство и осъди нарушенията

...
Съветът на Европа изрази днес голямо безпокойство и осъди нарушенията
Коментари Харесай

Съветът на Европа осъди нарушенията на човешките права, извършени от Русия в Крим

Съветът на Европа изрази през днешния ден " огромно безпокойствие " и " осъди нарушаванията на човешките права, осъществявани от окупационните управляващи на Русия против етническите малцинства " във " краткотрайно окупирания " Крим, съобщи Франс прес.

Комитетът на министрите, изпълнителен орган на Съвета на Европа, " удостовери, че не признава противозаконната анексия на Автономна република Крим и град Севастопол от Руската федерация ", уточни в официално съобщение Съветът на Европа, който следи за спазването на човешките права на Европейския континент.

Членовете на Комитета означиха, че Русия е отказала достъп до Крим на генералния секретар на организацията Мария Пейчинович-Бурич, както и на интернационалните органи за надзор върху спазването на човешките права.

" Под краткотрайната съветска окупация обстановката с правата на индивида в Крим се е влошила доста ", се показва в официалното съобщение и се добавя: " Множеството тежки нарушавания на правата на индивида и на интернационалното филантропично право не стават обект на бързи и ефикасни следствия ".

Ситуацията е изключително комплицирана за етническите малцинства на украинците и татарите в Крим, се споделя в официалното съобщение.

Комитетът на министрите приканва Русия да анулира решението си да категоризира Асамблеята на татарите в Крим като екстремистка организация и да вдигне възбраната за активността ѝ.

В по-общ проект " членовете на Комитета удостоверяват острото си наказание на въоръжената непровокирана и неоправдана експанзия на Руската федерация против Украйна, която взе хиляди цивилни жертви, направи милиони хора бежанци и опустоши страната ", се показва още в официалното съобщение.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР