Съветът на Европа изключи Русия организация, предаде израелското издание нюзру. Всичко

...
Съветът на Европа изключи Русия организация, предаде израелското издание нюзру.
Всичко
Коментари Харесай

Изключиха Русия от Съвета на Европа

Съветът на Европа изключи Русия организация, съобщи израелското издание нюзру.
Всичко по тематиката: Руската инвазия в Украйна 2663
" Решението бе признато през днешния ден от Комитета на външните министри (колективния орган на ръководство на Съвета на Европа) по отношение на нарушавания на членове от Устава на Съвета на Европа, задължаващи държавите–членки на организацията да съблюдават правата на индивида и жителите и забраняващи интервенция във вътрешните работи на други страни ", добави медията.

" Русия приключва участието си от през днешния ден. На 15 март  заметник-председателят на Държавната дума (долната камара на Народното събрание в Москва) Пьотър Толстой съобщи, че страната му излиза от Съвета на Европа. Той сподели документ, подписан от външния министър на Русия Сергей Лавров ", уточни още нюзру.

" След прекратяването на участието на Русия в Съвета на Европа нейните жители няма да имат правото да поддават тъжби против тяхната страна в Европейския съд по правата на индивида. Москва също по този начин не се задължава да не издава и не извършва смъртни присъди ", добави изданието от близкоизточната страна.

Съветът на Европа (създаден през 1949 г.) е организация, сплотяваща над 40 страни от Стария континент. Нейната цел е насърчаването на съдействието сред всички страни в Европа в региона на правото, човешките права, демократичното развиване и културното съдействие. Един от главните документи на организацията е Европейската спогодба за отбрана правата на индивида и главните свободи. Той задължава подписалите го страни да съблюдават и защитават  основополагащите права и свободи на индивида (правото на живот, на персонална и имуществена цялост, независимост на изложение и т.н.).
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР