Съветът на ЕС удължи днес действието на икономическите санкции за

...
Съветът на ЕС удължи днес действието на икономическите санкции за
Коментари Харесай

Съветът на ЕС удължи санкциите за Русия

Съветът на Европейски Съюз удължи през днешния ден действието на икономическите наказания за обособени области на съветската стопанска система до 31 юли 2020 година, с което удостовери решението на Европейския съвет, взето предходната седмица.

Удължаването на глобите следва оценката, показана от президента на Франция Еманюел Макрон и канцлера на Германия Ангела Меркел за осъществяването на споразуменията от Минск. Заради непълното до момента осъществяване на споразуменията, Европейският съвет единомислещо реши да удължи глобите.

Наложените наказания са ориентирани към финансовия бранш, енергетиката и защитата, както и към изделията с двойна приложимост. Първоначално те бяха въведени на 31 юли 2014 година за една година в отговор на дейностите на Русия в Украйна, и бяха допълнени през септември същата година, се отбелязва в известие на Съвета на Европейски Съюз.

Икономическите наказания, чието деяние е удължено, включват ограничение на достъпа до първичните и вторичните финансови пазари на Европейски Съюз на пет огромни съветски държавни финансови институции и техните мажоритарно притежавани дъщерни сдружения отвън Европейски Съюз, както и на три огромни съветски енергийни сдружения и три сдружения в региона на отбраната; налагане на възбрана за експорт и импорт на оръжия; възбрана за експорт на произведения с двойно предопределение за военна приложимост или за военни крайни консуматори в Русия; ограничение на достъпа на Русия до избрани чувствителни технологии и услуги, които могат да бъдат употребявани за изследвания и произвеждане на нефт.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР